Connect with us

newspass.ro

Scrisoare cu explozibil primită de premierul spaniol Pedro Sanchez

World

Scrisoare cu explozibil primită de premierul spaniol Pedro Sanchez

Sursa Foto: The Objective

Scrisoare cu explozibil primită de premierul spaniol Pedro Sanchez

Alertă în Spania după ce premierul țării a primit o scrisoare cu explozibil. Biroul prim-ministrului Pedro Sanchez a anunțat că va intensifica securitate în jurul clădirilor publice și diplomatice ca urmare a acestui incident. Scrisoare nu a fost deschisă, însă a fost verificată de specialiști care au constatat că aceasta conține un mecanism explozibil. Plicul considerat suspect a fost scanat cu raze X și s-a constatat că prezintă pericol, notează TVPworld.

Scrisoare cu explozibil primită de premierul spaniol Pedro Sanchez

Nu doar la biroul premierului spaniol Pedro Sanchez a ajuns o scrisoare cu explozibil. În total, până acum în Spania au fost identificate șase bombe poștale. Prima a fost adresată ambasadorului Ucrainei la Madrid, iar a doua a ajuns la o companie spaniolă de armament.

Sursa Foto: El Sureste

Cea de-a treia scrisoare cu mecanism explozibil a ajuns la o bază a Forțelor Aeriene spaniole, a patra la un centru de sateliți al Uniunii Europene, iar a cincea la Ministerul spaniol al Apărării.

Prima scrisoare-bombă a explodat și a provocat răni ușoare unui oficial de la ambasada ucrainiană. Ca urmare a acestor incidente Spania a sporit securitatea în clădirile publice și diplomatice.

La premierul Spaniei, scrisoarea a ajuns pe 24 noiembrie și a fost dezarmată de echipa sa de securitate. Potrivit ministrului adjunct de Interne, Rafael Perez, primele indicii sugerează că cele cinci plicuri au fost trimise din interiorul țării.

Prima țintă a bombei poștale a fost ambasadorul Ucrainei la Madrid, iar a doua, o companie de armament care produce lansatoare de rachete donate Kievului, anunță Poliția spaniolă.

Bomba a rănit un ofițer de la ambasada Ucrainei din Madrid. Acesta a deschis-o în grădina ambasadei și a suferit o rană la deget. Scrisoarea era adresată lui Serhii Pohoreltsev.

“Pachetul conținea o cutie, ceea ce a trezit suspiciunile comandatului care a decis să o scoată afară și să o deschidă. După ce a deschis-o, a auzit un clic, moment în care a aruncat cutia. Imediat pachetul a explodat. Deși nu ținea cutia în mână în momentul exploziei, acesta s-a rănit la mână și a suferit o comoție”, a declarat Pohorelțev.

Imediat zona a fost izolată, iar la fața locului a fost trimisă o echipă de geniști.

O companie spaniolă de armament, vizată de bomba poștală

A doua scrisoare cu explozibil a fost expediată la o companie de armament din Zaragoza, în aceeași zi, câteva ore mai târziu. Reprezentata guvernului din Zaragoza a declarat că ambele plicuri păreau să aibă același expeditor. Potrivit spuselor Rosei Serrano, pachetele proveneau din Ucraina, ceea ce i-a determinat pe reprezentanții companiei să anunțe Poliția.

Instalaza se numește compania de armament vizată de bomba poștală. Aceasta produce lansatorul de rachete C90 pe care Spania îl donează Ucrainei.

Specialiștii au scanat plicul suspect și au descoperit încărcătura explozivă cu un fir pregătit să fie activat în momentul deschiderii plicului. Din fericire, incidentul nu a generat pagube.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top