Connect with us

newspass.ro

Se apropie Ziua Recunoștinței. Președintele Americii a grațiat doi curcani

Se apropie Ziua Recunoștinței. Președintele Americii a grațiat doi curcani

World

Se apropie Ziua Recunoștinței. Președintele Americii a grațiat doi curcani

Sursa Foto: Big Rapids Pioneer

Se apropie Ziua Recunoștinței. Președintele Americii a grațiat doi curcani

Mai sunt doar două zile până când americanii vor sărbători Ziua Recunoștinței. Este o sărbătoare de o zi, care se respectă cu sfințenie și de care se leagă mai multe tradiții. În această zi se mulțumește lui Dumnezeu pentru bogăția recoltei din acest an și este, totodată, o sărbătoare a familiei. Toată lumea se adună la masă pentru a servi tradiționalul curcan, nelipsit din această zi. Ziua Recunoștinței se sărbătorește în cea mai mare parte a Americii de Nord – Statele Unite și Canada. A devenit o tradiție ca președintele SUA să grațieze doi curcani cu puțin timp înainte de 24 noiembrie. Potrivit USnews, anul acesta Joe Biden i-a grațiat pe Chip și Chocolate.

Joe Biden i-a grațiat pe curcanii Chip și Chocolate de Ziua Recunoștinței

Așa cum cere tradiția, chiar înainte de Ziua Recunoștinței, președintele Statelor Unite a salvat de la moarte doi curcani. Anul acesta norocoșii au fost Chip și Chocolate, doi curcani din North Carolina.

Se apropie Ziua Recunoștinței. Președintele Americii a grațiat doi curcani

Sursa Foto: Twitter

Ziua Recunoștinței este una dintre cele mai importante sărbători ale americanilor, iar curcanul este elementul central. În fiecare an, la data de 24 noiembrie sunt sacrificați milioane de curcani care sunt serviți fripți la cuptor, cu garnituri diverse.

Joe Biden a continuat o tradiție veche de 75 de ani și a grațiat o pereche de curcani cu puțin timp înainte de Ziua Recunoștinței. El le-a dat două nume amuzante, după aroma sa preferată de înghețată. Atmosfera a fost destinsă, iar președintele american a fost pus pe glume. El a spus că cei doi curcani sunt salvați, iar singurul val roșu ar putea proveni de la ciobănescul său care varsă sucul de merișoare.

Ceremonia a fost mai scurtă decât de obicei, din cauza vremii nefavorabile. Cu puțin timp înainte, Hunter Biden și-a adus fiul de 3 ani să vadă curcanii.

Cei doi curcani grațiați, Chip și Chocolate, care cântăresc 21, 3 kg, respectiv 20, 8 kg, au fost aduși sâmbătă din Carolina de Nord. Curcanii au fost cazați în camera unui hotel situat în apropiere de Casa Albă, până în ziua de întâlnire cu președintele. Ambii au fost furnizați de Federația Națională a Curcanilor, sponsor al tradiției curcanilor care datează din 1947 și din timpul președintelui Harry Truman.

Ziua Recunoștinței în America – tradiție veche de 75 de ani

În fiecare an, în American, Ziua Recunoștinței este marcată pe 24 noiembrie. Este o sărbătoare a familiei, cu o tradiție veche de 75 de ani. În SUA majoritatea companiilor dau liber angajaților în zilele de joi și vineri, pentru ca aceștia să poată sărbători cu familia. Mâncărurile tradiționale sunt curcanul umplut – fript, afumat sau la cuptor, jambonul, piureul de cartofi și plăcinta cu dovleac.

În Statele Unite sunt organizate parade de Ziua Recunoștinței în care defilează fanfare școlare și sunt prezentate numeroase care alegorice. Imediat după Ziua Recunoștinței este Black Friday la americani care deschide oficial sezonul de cumpărături de Crăciun. Toate magazinele pregătesc, pentru această zi, oferte nenumărate și reduceri irezistibile.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top