Connect with us

newspass.ro

Se schimbă sistemul tradițional de calculare a vârstei în Coreea de Sud. Locuitorii țării devin “mai tineri”

Se schimbă sistemul tradițional de calculare a vârstei în Coreea de Sud

World

Se schimbă sistemul tradițional de calculare a vârstei în Coreea de Sud. Locuitorii țării devin “mai tineri”

Sursa Foto: Wikimedia

Se schimbă sistemul tradițional de calculare a vârstei în Coreea de Sud. Locuitorii țării devin “mai tineri”

Coreea de Sud schimbă modelul tradițional de calculare a vârstei. Toți sud-coreenii vor deveni mai tineri întrucât sistemul a fost modificat. Luna iunie 2023 va marca sfârșitul modelului de calculare a vârstei potrivit căruia nou-născuții au vârsta de un an. Practic această schimbare îi va face pe toții cetățenii acestei țări să fie cu un an sau doi mai tineri, scrie Standard.uk. Țara aflată sub conducerea lui Yoon Seok-youl va renunța la metoda sa tradițională de calcul a vârstei și va trece la standardul tradițional.

Se schimbă sistemul tradițional de calculare a vârstei în Coreea de Sud

Sursa citată notează că această schimbare va reduce, în documentele oficiale, cu un an sau doi vârsta locuitorilor acestei țări. Sistemul sud-coreean presupune că la naștere bebelușii au un an, iar la fiecare 1 ianuarie se mai adaugă câte unul. Cu alte cuvinte, conform acestei metode de calcul a vârstei, un copil care se naște în ajunul Anului Nou împlinește 2 ani imediat după miezul nopții.

Coreea de Sud are, de asemenea, un sistem separat pentru calcularea vârstei legale pentru consumul de alcool și pentru fumat. În cazul recrutării, vârsta unei persoane este calculată de la 0 la naștere, la care se adaugă un an la 1 ianuarie. De la începutul anilor 1960, Coreea de Sud a folosit, pentru documentele medicale și juridice norma internațională de calcul de la 0 la naștere și adăugarea unui an la fiecare aniversare.

Din iunie 2023, confuzia va dispărea, cel puțin pe documentele oficiale, atunci când vor intra în vigoare noile legi care impun folosirea exclusivă a metodei internaționale de numărare a vârstelor.

Se pare că schimbare beneficiază de un feedback foarte bun din partea sud-coreenilor.

“Revizuirea are ca scop reducerea costurilor socio-economice inutile, deoarece disputele legale și sociale, precum și confuzia  persistă din cauza diferitelor moduri de calcul al vârstei”, a declarat în parlament Yoo Sang-bum, de la Partidul puterii populare, aflat la guvernare.

Șapte din zece sud-coreeni au fost de acord cu această schimbare

Potrivit sondajelor oficiale, șapte din zece sud-coreeni au susținut eliminarea sistemului coreean de calculare a vârstei. 40% dintre respondenți au declarat că această schimbare ar elimina conflictele din cadrul ierarhiei sociale a țării.

O tânără în vârstă de 29 de ani a declarat pentru Standard.Uk, că o bucură această schimbare. Tânără a dezvăluit că de multe ori a trebuit să se gândească bine înainte de a răspunde, în străinătate, câți ani are,

“Oamenii se uitau ciudat la mine pentru că ezitam când trebuia să răspund la această întrebare”, a spus tânăra.

Coreea de Sud nu este singura țară care renunță la sistemul tradițional de calculare a vârstei. Japonia și Vietnam au făcut demult această schimbare, pe fondul unui aflux de cultură occidentală.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top