Connect with us

newspass.ro

Șeful Ryanair consideră că Europa va avea maxim 4 companii aeriene mari

Șeful Ryanair consideră că europa va avea maxim 4 companii aeriene mari

Business

Șeful Ryanair consideră că Europa va avea maxim 4 companii aeriene mari

Șeful Ryanair consideră că Europa va avea maxim 4 companii aeriene mari

Michael O’Leary, șeful Ryanair, a vorbit în cadrul unei conferințe organizată la Lisabona despre viitorul companiilor aeriene. Acesta a afirmat că în viitor, în Europa, vor exista maxim 4 companii aeriene mari: Air France-KLM, IAG şi Ryanair.

O’Leary spune că acest lucru este inevitabil, deoarece companiile aeriene clasice nu reușesc să facă față concurenței low cost.

Analiștii din instrustria aviației confirmă cele spuse de Michael O’Leary și sunt de părere că este nevoie de o consolidare a sectorului, transmite Reuters.

Lufthansa intersată de acțiuni la compania low-cost a Italiei – ITA Airways

Lufthansa a înaintat zilele trecute o ofertă de cumpărare a unui pachet minoritar de acțiuni la compania ITA Airways. Tranzacția încă așteaptă un răspuns din partea companiei low cost.

Tot din rândul companiilor aeriene mari vine și informația potrivit căreia reprezentații TAP Portugal au declarat că își doresc să vândă parțial sau chiar total acțiunile deținute la companie.

Printre cei interesați de cumpărarea TAP Portugal se află și Lufthansa.

Ryanair a înregistrat un profit record

Ultimele 3 luni din anul 2022 au fost extrem de profitabile pentru Ryanair. Peste 211 milioane de euro au fost înregistrate de companie ca profit după taxe.

Creșterea companiei este peste asteptările specialiștilor din industrie, iar Ryanair nu se oprește aici. Compania afirmă că se așteaptă la majorarea sumelor pentru perioada sărbătorilor pascale, dar și a perioadei de vară a anului 2023.

În comparație Ryanair a transportat în 3 luni 38.4 milioane de pasageri, iar Wizz Air a transportat în tot anul 2022 45,7 milioane de pasageri.

Ryanair este cea mai are companie low cost din Europa care este într-o continuă creștere. În prezent compania deține 581 de avioane.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top