Connect with us

newspass.ro

Senatul american interzice Tik Tok pe dispozitivele guvernului

Senatul american interzice Tik Tok pe dispozitivele deținute de către guvern

Business

Senatul american interzice Tik Tok pe dispozitivele guvernului

Sursa Foto: New York Post

Senatul american interzice Tik Tok pe dispozitivele guvernului

Îngrijorările legate de securitatea datelor și a informațiilor guvernamentale i-a determinat pe oficialii americani să interzică aplicația Tik Tok pe telefoanele de serviciu. Este o măsură adoptată deja în mai multe state care iată că a fost votată și în Senatul american. Cu alte cuvinte, bugetarii nu vor mai avea voie să descarce Tik Tok pe telefonul de serviciu. Tik Tok este o aplicație și o rețea de socializare deținută de Byte Dance, folosită pentru a crea videoclipuri scurte. Inițial a fost lansată în China, în septembrie 2016, sub numele A.me, iar un an mai târziu s-a răspândit peste tot în lume. Acum, se pare că unii o văd ca pe o posibilă amenințare, motiv pentru care, în anumite contexte, este interzisă. The Guardian scrie că un astfel de proiect de lege a fost adoptat recent de senatul american.

Tik Tok interzis pe telefoanele de serviciu ale bugetarilor americani

Senatul american a adoptat miercuri, 14 decembrie, un proiect de lege care interzice angajaților federali să folosească aplicația chineză Tik Tok pe dispozitivele deținute de către Guvern. Înainte de a ajunge la președintele Joe Biden pentru promulgare, proiectul de lege trebuie aprobat și de Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii. Acest vor reprezintă cea mai recentă acțiune din partea legislatorilor americani împotriva companiilor chineze, pe fondul temerilor legate de securitatea națională, că Beijingul le-ar putea folosi pentru a-i spiona pe americani.

Potrivit The Guardian, Camera Reprezentanților ar trebui să adopte proiectul de lege al Senatului înainte ca actuala sesiune a Congresului să se încheie, adică în cursul săptămânii viitoare.

Acțiunea Senatului american vine ca urmare a deciziei luate de mai multe state pentru interzicerea Tik Tok pe dispozitivele deținute de stat. Recent, Dakota de Nord și Iowa s-au alăturat acestei inițiative, pe fondul îngrijorărilor legate de securitatea datelor.

Multe agenții federale, inclusiv departamentele de apărare, de securitate internă și de stat, interzic deja TikTok de pe dispozitivele deținute de guvern.

“TikTok reprezintă un risc major de securitate pentru Statele Unite și nu are ce căuta pe dispozitivele guvernamentale”, a declarat senatorul republicat Josh Hawley.

Tot The Guardian scrie că oficialii din Dakota de Nord și Iowa au trimis directive care interzic agențiilor executive să descarce aplicația pe orice dispozitiv ce aparține guvernului. Numai în această săptămână au fost luate măsuri asemănătoare în 10 state americane.

Alabama, Utah, Texas și Maryland se numără printre statele americane care au interzis Tik Tok pe dispozitivele de serviciu.

Reacția oficialilor de la Tik Tok

Oficialii de la Tik Tok au aflat despre aceste măsuri impuse de statele americane și a declarat că îngrijorările sunt în mare parte alimentate de dezinformări. Reprezentanții Byte Dance se vor întâlni cu factorii de decizie politică pentru a discuta practicile companiei.

“Suntem dezamăgiți de faptul că atât de multe state se urcă în vagonul politic cu neadevăruri nefondate despre Tok Tok care nu fac nimic pentru a promova securitatea națională a Statelor Unite”, au transmis reprezentanții Tik Tok.

În cadrul unei audieri care a avut loc luna trecută, directorul FBI, Chris Wray a declarat că operațiunile Tik Tok din SUA ridică probleme de securitate națională.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top