Connect with us

newspass.ro

Sondaj: Utilizatorii Twitter cer demisia lui Elon Musk din fruntea companiei

Sondaj: Utilizatorii Twitter cer demisia lui Elon Musk din fruntea companiei

Business

Sondaj: Utilizatorii Twitter cer demisia lui Elon Musk din fruntea companiei

Sursa Foto: The Guardian

Sondaj: Utilizatorii Twitter cer demisia lui Elon Musk din fruntea companiei

Utilizatorii Twitter și-au exprimat dorința ca Elon Musk să demisioneze din funcția de CEO al companiei. Miliardarul însuși a organizat un sondaj pe contul său în care a îndemnat publicul să aleagă o variantă din cele două expuse. Întrebarea a fost simplă: ar trebui sau nu să rămână la conducerea Twitter? Sondajul a fost inițiat și postat duminică, 28 decembrie, iar Musk a precizat că îi va respecta rezultatele. Potrivit The Hollywood Reporter, Elon Musk a făcut un pas important spre demisie, dacă este să judecăm după voturile internauților.

Elon Musk anunță că își va da demisia de la Twitter, dacă asta vor utilizatorii

Printr-un sondaj publicat duminică pe propriul său cont, Elon Musk le-a cerut internauților să aleagă în privința viitorului companiei. Concret, miliardarul vrea să știe dacă oamenii îl vor sau nu la conducerea Twitter, pe fondul nemulțumirilor din ultima perioadă. El a precizat că va respecta întocmai rezultatele sondajului.

Nu este primul sondaj pe care îl face Musk. De când a preluat compania, omul de afaceri s-a consultat cu utilizatorii pe mai multe subiecte. În urmă cu câteva zile, Twitter a început un sondaj în care îi întreba pe oameni dacă platforma ar trebui să impună restricții cu privire la promovarea altor platforme de social media.

Sondajul ce vizează demisia lui Musk s-a încheiat luni, 19 decembrie, la orele amiezii.

“Ar trebui să mă retrag din funcția de șef al Twitter? Voi respecta rezultatele acestui sondaj”, a scris Musk pe Twitter duminică seara, oferindu-le utilizatorilor două variante de răspuns: DA și NU.

Ulterior, în urma reacțiilor nedumerite ale internauților, Musk a revenit și a anunțat că nu este o glumă. Acesta a dat de înțeles că se așteaptă ca oamenii să-i ceară să plece din funcția de CEO al Twitter. Pe de altă parte, el a respins varianta potrivit căreia ar avea în minte un director general care să-l înlocuiască.

Perioada de votare s-a încheiat, iar rezultatele arată 57,5% pentru demisia lui Musk și 52,5% împotriva demisiei miliardarului. În total peste 17 milioane de utilizatori Twitter și-au spus părerea cu privire la viitorul companiei.

Rămâne de văzut dacă Musk își va ține cuvântul și va respecta decizia publicului.

Schimbări majore la Twitter după preluarea companiei de către Musk

În urmă cu două luni, în lumea-ntreagă apărea vestea cum că Elon Musk a preluat Twitter pentru suma de 44 miliarde de dolari. De atunci, omul de afaceri a făcut o serie de modificări care au stârnit revolta utilizatorilor. El a luat decizia de a debloca conturile ce fuseseră închise (exemplu: contul fostului președinte Donald Trump). Mai mult decât atât, Musk a organizat o campanie majoră de disponibilizări în rândul angajaților de pe toate departamentele, inclusiv securitate.

Măsurile impuse de către el au determinat o serie de celebrități să renunțe la contul de Twitter. Recent, Elton John a anunțat că nu va mai folosi Twitter din cauza dezinformărilor care circulă nestingherite pe platformă.

Deciziile sale i-au făcut pe mulți să spună că Musk inventează din mers noua politică a companiei. Printr-un mesaj recent, Twitter a anunțat că va interzice promovarea încrucișată a rivalilor Facebook, Instagram, Tribel, Truth Social și Post.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top