Connect with us

newspass.ro

Spania împrumută Airbus cu 2,14 miliarde de euro

Spania împrumută Airbus cu 2,14 miliarde de euro

Business

Spania împrumută Airbus cu 2,14 miliarde de euro

Sursa Foto: Lanza Digital

Spania împrumută Airbus cu 2,14 miliarde de euro

Spania va împrumuta Airbus cu 2,14 miliarde de euro cu scopul de a ajuta compania să-și dezvolte programele militare de drone și elicoptere. Este vorba despre două împrumuturi multianuale care includ 1,43 de miliarde de euro ca parte a programului de dezvoltare a dronelor militare a Uniunii Europene, anunță Finance.yahoo. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă remis de către ministrul Industriei, Reyes Maroto. Livrările pentru programul de dezvoltare a dronelor vor începe în anul 2028.

Spania împrumută Airbus cu 2,14 miliarde de euro

Compania Airbus primește de la Spania suma de 2,14 miliarde de euro pentru a-și dezvolta programele militare de drone și elicoptere. Un comunicat al Ministerului Industriei anunță că o sumă suplimentară de 707 milioane de euro va fi destinată modernizării flotelor de elicoptere Tiger ale Franței și Spaniei, în cadrul unui program bilateral.

Potrivit informațiilor oficiale, programul de dezvoltare a dronelor se numește Euromale Rpas, iar livrările sunt programate să înceapă în 2028.

Oficialii au anunțat că programul ar trebui să genereze 3000 de locuri de muncă pe an, în Spania, în următorii 15 ani.

Airbus- unul dintre cei mai mari producători de avioane din lume

Airbus a fost fondată în 1970 printr-o înțelegere între Germania, Franța și Marea Britanie. Este o companie europeană constructoare de avioane, unul dintre cei mai mari doi producători de avioane din lume, după Boeing. Airbus are sediul central în Franța, la Toulouse și produce aproximativ jumătate din avioanele cu reacție din întreaga lume.

Gigantul francez al aviației a anunțat că dezvoltă un motor cu pile de combustie, alimentat cu hidrogen și că intenționează să îl testeze pe cel mai mare avion comercial care va zbura vreodată. Se estimează că zborurile de testare vor avea loc în 2026, ca parte a inițiativei Airbus de a lansa un avion cu emisii zero până în 2035.

“În ceea ce privește aerodinamica, A380 este o aeronavă foarte stabilă. Astfel, capsula atașată la fuselajul din spate prin intermediul butucului nu reprezintă o problemă prea mare”, a declarat Mathias Andriamisaina, șef al demonstratorilor și testelor ZEROe la Airbus, într-un comunicat.

Anterior, Airbus a dezvăluit proiecte conceptuale pentru o aeronavă care folosește combustibil lichid pe bază de hidrogen și motoare cu combustie. În același timp, vicepreședintele Zero-Emission Aircraft, Glenn Llewellyn, a sugerat că pilele de combustie ar putea fi suficiente pentru a propulsa aeronave comerciale mai mici.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top