Connect with us

newspass.ro

Spotify renunță la un procent de 6% din forța sa de muncă

Spotify renunță la un procent de 6% din forța de muncă

Business

Spotify renunță la un procent de 6% din forța sa de muncă

Sursa Foto: Variety

Spotify renunță la un procent de 6% din forța sa de muncă

Încep concedierile la Spotify. Furnizorul suedez de servicii de streaming audio și media face disponibilizări. Compania care are aproximativ 9.800 de angajați a anunțat că își reduce personalul cu 6 procente. În jur de 600 de persoane care lucrează la Spotify vor rămâne fără loc de muncă. Concedierile au fost anunțate de către directorul general Daniel Ek într-o postare pe blog. Ele urmează unei alte serii de disponibilizări efectuate de companie în luna octombrie 2022. Atunci au fost afectați cei care lucrau la emisiunile anulate de la studiourile interne de podcasturi Gimlet și Parcast.

Spotify renunță la un procent de 6% din forța de muncă

Gigantul de streaming audio Spotify a anunțat luni, 23 ianuarie 2023, că va concedia 6% din personalul său. Spotify devine astfel cea mai recentă companie din domeniul tehnologiei care își reduce personalul pe fondul unei economii dificile. În prezent compania are aproximativ 9.800 de angajați.

“Pe măsură ce evoluăm și ne dezvoltăm ca afacere, la fel trebuie să facă și modul nostru de lucru, rămânând în același timp fideli valorilor noastre de bază.”, a declarat CEO-ul Spotify.

Compania a precizat că se așteaptă să suporte costuri de concediere cuprinse între 38 și 49 de milioane de dolari în legătură cu aceste disponibilizări.

Concedierile, dezvăluite de directorul general Daniel Ek într-o postare pe blog, le vor urma pe cele din luna octombrie 2022, care i-au vizat pe angajații de la studiourile interne de podcasturi Gimlet și Parcast.

În acest context părăsește compania și unul dintre cei mai importanți directori ai Spotify. Este vorba despre Daniel Ostroff, director de conținut și publicitate. El va părăsi compania ca parte a unei reorganizări mai ample. Deocamdată Ostroff va deveni consilier principal al Spotify pentru a ajuta la tranziție.

Schimbări Spotify la nivel executiv

Nu este singura schimbare la nivel executiv. Alex Norström, în prezent chief freemium business officer, și Gustav Soderstrom, în prezent chief research & development officer, vor fi ridicați la funcția de co-președinți ai companiei. Norstrom va superviza aspectele legate de conținut.

Iată cum motivează concedierile, directorul general al Spotify:

“Pentru a oferi o perspectivă asupra motivelor pentru care luăm această decizie, în 2022, creșterea cheltuielilor de exploatare ale Spotify a depășit de două ori creșterea veniturilor noastre. Acest lucru ar fi fost nesustenabil pe termen lung în orice climat, dar cu un mediu macro provocator, ar fi și mai dificil să reducem diferența.”

Spotify se alătură marilor companii care fac concedieri la început de an. Este vorba despre Alphabet, compania mamă Google, Amazon, Facebook, Instagram și Microsoft. Sunt și companii care nu fac disponibilizări, dar au cerut tuturor angajaților care lucrează de la distanță, să revină fizic în birourile firmei.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top