Connect with us

newspass.ro

Starbucks le cere angajaților de la sediul central să se întoarcă la birou

Starbucks le cere angajaților de la sediul central să se întoarcă la birou

Business

Starbucks le cere angajaților de la sediul central să se întoarcă la birou

Sursa Foto: Panopto

Starbucks le cere angajaților de la sediul central să se întoarcă la birou

Starbucks le cere angajaților de la sediul central să se întoarcă la birou pentru trei zile pe săptămână. Anunțul a fost făcut de către directorul general interimar Howard Schultz într-o notă transmisă miercuri, 11 ianuarie 2023. Angajații din corporații, care lucrau de la distanță sunt solicitați să revină la birou cel puțin trei zile pe săptămână până la sfârșitul lunii ianuarie. Nu este singura mare companie care recurge la această măsură la început de an. Starbucks a început de anul trecut munca hibrid – de la birou și de la distanță, dar le-a cerut angajaților să respecte o promisiune, scrie CNN. Se pare că aceștia nu s-au conformat, iar CEO-ul companiei a luat măsuri.

Corporatiștii Starbucks solicitați să se întoarcă la birou

Până la finalul lunii ianuarie, corporatiștii de la Starbucks trebuie să lucreze de la biroul companiei cel puțin trei zile pe săptămână. Este solicitarea venită din partea conducerii și comunicată salariaților la început de an. Munca hibridă la Starbucks a început anul trecut când angajații au promis că vor reveni la birou între una și trei zile pe săptămână. Se pare că cei mai mulți dintre ei nu s-au ținut de promisiune și au continuat să lucreze exclusiv de la distanță.

Acum, directorul general interimar Howard Schultz le-a transmis, printr-o notă, că trebuie să revină la birou. Cerința este de cel puțin trei zile pe săptămână muncă la birou până la finalul acestei luni.

“Din datele noastre rezultă că un număr foarte mare de parteneri SSC nu își respectă promisiunea minimă de o zi pe săptămână. Acesta este motivul pentru care anunț că această politică este o cerință. Este foarte important pentru succesul afacerii noastre”, a transmis Schultz.

SSC este sediul central al companiei din Seattle, Starbucks Support Center.

Potrivit noilor modificări, angajații care lucrau de la distanță se vor prezenta la birou în zilele de marți, miercuri plus o altă zi stabilită de comun acord cu managerii.

În același timp, angajații din birourile regionale trebuie să se prezinte la birou trei zile pe săptămână.

Edilii locali se plâng de impactul muncii la distanță asupra economiei orașelor

Primarul orașului New York, Eric Adams, a deplâns impactul muncii la distanță asupra economiei orașului. Rata de neocupare a birourilor a ajuns la un nivel record.  Administrația Adams spune că muncitorii se întorc la birou într-un ritm lent.

Starbucks nu este singura mare companie care-și cheamă angajații înapoi la birou. După o perioadă lungă, marcată de pandemia de coronavirus, cei care au lucrat de acasă sunt solicitați la birou. Recent, directorul general al Disney le-a cerut salariaților săi să revină la birou patru zile pe săptămână începând cu luna martie 2022.

Apple le-a cerut corporatiștilor săi să lucreze de la birou cel puțin trei zile pe săptămână. Compania-mamă a Snapchat a cerut recent angajaților să se întoarcă la birou 80% din timp, sau echivalentul a patru zile pe săptămână, începând cu luna februarie 2023.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top