Connect with us

newspass.ro

Studiu UE: criza costului vieții îngrijorează 9 din 10 europeni

Studiu UE: criza costului vieții îngrijorează 9 din 10 europeni

World

Studiu UE: criza costului vieții îngrijorează 9 din 10 europeni

Sursa foto: Metro UK

Studiu UE: criza costului vieții îngrijorează 9 din 10 europeni

Un studiu al Uniunii Europene dezvăluie că 9 din 10 europeni sunt îngrijorați din cauza crizei costului vieții. Un procent covârșitor arată că respondenții s-au declarat îngrijorați de creșterea costului vieții, în timp ce alții au mărturisit că nivelul lor de trai s-a schimbat deja. Studiul a fost comandat de către Parlamentul European, scrie ANEWS. Potrivit Eurostat, agenția de statistică a Uniunii Europene, în luna decembrie 2022, inflația în zona euro a fost de 9,2%.

Criza costului vieții îi îngrijorează pe europeni

Potrivit unui studiu comandat de Parlamentul European, criza costului vieții îngrijorează 9 din 10 europeni. Aproape jumătate din populație este deja afectată. Nu mai puțin de 93% dintre respondenți s-au declarat îngrijorați de creșterea costului vieții, în timp ce 46% au declarat că nivelul lor de trai s-a redus deja, iar 39% se așteaptă să fie afectați în viitor.

Potrivit studiului, cetățenii europeni sunt îngrijorați din cauza sărăciei și a exclusiunii sociale într-un procent semnificativ – 82%. Studiul a relevat, de asemenea, îngrijorarea față de schimbările climatice (81% dintre respondenți), extinderea războiului din Ucraina (81%) și riscul unui atac nuclear (74%).

Un total de 45% au declarat că în prezent întâmpină dificultăți în a se descurca cu veniturile pe care le au.

În decembrie, inflația în zona euro a fost de 9,2%, potrivit Eurostat, agenția de statistică a Uniunii Europene.

Europeni s-au declarat în mare parte nemulțumiți de modul în care guvernul a gestionat criza economică precum și de măsurile luate la nivelul Uniunii Europene.

7 din 10 respondenți aprobă sprijinul financiar, militar și economic acordat de Uniunea Europeană – Ucrainei.

CNN precizează că rezultatele acestui studiu se bazează pe cele 26.000 de interviuri realizate în lunile octombrie și noiembrie 2022, în cele 27 de state membre UE.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top