Connect with us

newspass.ro

SUA: O agenție federală ia în considerare interzicerea aragazului pe bază de gaz

SUA: O agenție federală ia în considerare interzicerea aragazului pe bază de gaz

World

SUA: O agenție federală ia în considerare interzicerea aragazului pe bază de gaz

Sursa foto: Popular Mechanics

SUA: O agenție federală ia în considerare interzicerea aragazului pe bază de gaz

O agenție federală din Statele Unite ale Americii ia în considerare interzicerea mașinilor de gătit cu gaz, ca urmare a unui studiu publicat în decembrie 2022. Jurnalul internațional de cercetare în domeniul mediului și al sănătății publice a constatat că utilizarea aragazului cu gaz în interior este asociată cu un risc crescut de astm în rândul copiilor. Studiul a constatat că aproape 13% din astmul infantil actual din SUA poate fi atribuit utilizării sobei cu gaz, potrivit Mirror.

SUA: Se ia în considerare interzicerea aragazului cu gaz

De mai multă vreme, CPSC ia în considerare luarea unor măsuri privind aragazului cu gaz. Richard Trumka, comisarul agenției, a recomandat în octombrie 2022 ca instituția să solicite comentarii publice cu privire la pericolele asociate sobelor pe gaz. Este vorba despre legătura care s-a făcut între aceste sobe și afecțiuni respiratorii severe în special în rândul copiilor.

Potrivit unui studiu publicat în decembrie 2022, utilizarea aragazului cu gaz în interior este asociată cu un risc crescut de astm actual în rândul copiilor.

Nu doar interzicerea acestor aparate este o opțiune luată în calcul de agenție. Comisarul CPSC spune că urmărește stabilirea unor standarde privind emisiile aparatelor.

“Luăm în calcul mai multe opțiuni. Produsele care nu sunt sigure pot fi interzise”, a declarat pentru Bloomberg comisarul agenției.

35% dintre gospodăriile din SUA folosesc un aragaz pe gaz, iar în unele state, cum ar fi California și New Jersey procentul se apropie de 70%.

Agenția care a abordat această chestiune nu a propus, deocamdată, nicio acțiune de reglementare. Orice măsură în această direcție ar implica un proces îndelungat.

Un pericol pentru sănătate

Există studii care au constatat că aceste mașini de gătit emit niveluri însemnate de dioxid de azot, monoxid de carbon și particule fine. Toate acestea, fără o ventilație adecvată, pot ridica nivelurile de concentrație în interior la cote nesigure.

“Expunerea pe termen scurt la NO2 poate înrăutăți starea copiilor care au astm. În același timp, expunerea pe termen lung determină dezvoltarea acestei afecțiuni”, a precizat un grup de legislatori într-o scrisoare adresată președintelui Alexander Hoehn-Saric.

Comisia a transmis că personalul său va colecta date din partea publicului cu privire la potențialele pericole asociate cu sobele cu gaz și la soluțiile propuse pentru aceste pericole.

Deja unele state din SUA au interzis racordarea la gaze naturale în toate construcțiile noi de clădiri pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Pe de altă parte, din februarie 2022, 20 de state au adoptat legile de preempțiune care împiedică orașele să interzică gazele naturale.

Continue Reading
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0721.485.485 pe Whatsapp

Mai multe din World

To Top