Connect with us

newspass.ro

SUA se va confrunta cu cel mai friguros Crăciun din ultimele decenii

SUA se va confrunta cu cel mai friguros Crăciun din ultimele decenii

World

SUA se va confrunta cu cel mai friguros Crăciun din ultimele decenii

Sursa Foto: Detroit News

SUA se va confrunta cu cel mai friguros Crăciun din ultimele decenii

Meteorologii anunță vreme extremă în Statele Unite ale Americii. Este așteptată o furtună de zăpadă care ar putea aduce cel mai friguros Crăciun din ultimele patru decenii, în unele zone ale țării. Valul de frig și-a făcut simțită prezența începând de marți, 20 decembrie, și a început să se deplaseze spre est. Specialiștii în Meteorologie estimează că până vineri, 23 decembrie, americanii se vor confrunta cu un ciclon-bombă. Potrivit BBC, alerta de vreme rea vizează peste 90 de milioane de americani din 37 de state.

SUA se confruntă cu cel mai friguros Crăciun din ultimele 4 decenii

Weather Channel anunță sosirea furtunii de zăpadă Elliot care va aduce în Midwest cel mai friguros Crăciun de la sfârșitul anilor 1980 încoace, potrivit previziunilor citate de presa americană. Aproximativ 80% din suprafața Statelor Unite ale Americii se va confrunta cu temperaturi sub zero grade Celsius. Meteorologii au emis alerte de vreme rea care vizează peste 90 de milioane de americani din 37 de state.

Sursa Foto: New York Post

Chiar și în Florida, cunoscută sub numele de statul soarelui se preconizează că acesta va fi cel mai friguros Crăciun din ultimii 30 de ani.

Serviciul Național de Meteorologie a anunțat că până la finalul acestei săptămâni, în unele părți ale țării, temperaturile vor coborî până la -45 de grade Celsius.

Se vorbește despre acest fenomen ca fiind unul ce se petrece o dată la o generație. Furtuna de zăpadă va ajunge până în regiunea Marilor Lacuri unde se așteaptă ca presiunea să atingă echivalentul unui uragan de categoria a 3-a.

“Răcirea vântului de această magnitudine poate provoca degerături în mai puțin de cinci minute dacă nu se iau măsuri de precauție, fiind posibilă și hipotermia și moartea în urma unei expuneri prelungite la frig”, se arată în avertismentul meteorologilor.

Guvernatorii din Kentucky și Carolina de Nord au declarat stare de urgență

Oficialii din statele Kentucky și California de Nord au declarat stare de urgență. Se așteaptă probleme în traficul rutier precum și în cel aerian. Sute de zboruri din Denver și Chicago au fost deja anulate. Se circulă în condiții de iarnă, iar autoritățile se așteaptă ca drumurile înghețate să provoace haos pentru cei care au programate călătorii în acest weekend.

Meteorologii preconizează că Denver se va confrunta cu un val de frig extrem în dimineața zilei de joi, când temperaturile vor coborî până la -16 F. În același timp, pentru Chicago au fost emise avertizări de ninsori abundente și viscol. Vântul va sufla în rafale de peste 80km/h.

Pe măsură ce furtuna va escalada, meteorologii estimează că aceasta se va transforma într-un ciclon bombă. Este termenul dat unei furtuni care se intensifică rapid și cauzează scăderea bruscă a presiunii.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top