Connect with us

newspass.ro

Tânăr ucis pentru că sărbătorea înfrângerea Iranului la Cupa Mondială

Tânăr ucis pentru că sărbătorea înfrângerea Iranului la Cupa Mondială

World

Tânăr ucis pentru că sărbătorea înfrângerea Iranului la Cupa Mondială

Sursa Foto:CNN

Tânăr ucis pentru că sărbătorea înfrângerea Iranului la Cupa Mondială

Un iranian în vârstă de 27 de ani a fost împușcat mortal pentru că a sărbătorit eliminarea echipei naționale la Cupa Mondială. Mehran Samak a fost ucis de către forțele de ordine. El făcea parte dintr-un grup de protestatari antiguvernamentali care au sărbătorit public eliminarea echipei naționale de fotbal a Iranului de la Cupa Mondială. Iranul a pierdut în fața SUA, o înfrângere care pe unii iranieni i-a bucurat. Tânărul nu a avut nicio șansă, fiind împușcat în cap în timp ce se afla în mașină și claxona frenetic. Potrivit The Guardian, după meci, mai multe demonstrații antiguvernamentale au avut loc atât în interiorul cât și în afara stadionului din Qatar, dar și în Iran.

Iranian ucis pentru că sărbătorea înfrângerea Iranului la Cupa Mondială

Tânărul în vârstă de 27 de ani se afla în mașina sa și claxona frenetic, bucuros de înfrângerea suferită de naționala Iranului în fața naționalei SUA. Mehran Samak a fost împușcat de forțele de securitate în orașul Banda Anzali din Marea Caspică. Într-un comunicat remis ulterior, forțele de ordine au negat că au ucis protestatari pașnici, dar au transmis că au arestat mai multe persoane.

“Samak a fost direct vizat și împușcat în cap de forțele de securitate după înfrângerea echipei naționale a Iranului împotriva Americii”, a declarat grupul Iran Human Rights, potrivit The Guardian.

Iran și SUA au rupt legăturile diplomatice în urmă cu 40 de ani, iar meciul de la CM a avut loc pe fondul unei represiuni violente în Iran. Un val de proteste a fost declanșat după moartea tinerei Masha Amini, în vârstă de 22 de ani.

În timpul protestelor, forțele de ordine au ucis cel puțin 448 de persoane, dintre care 60 de copii și adolescenți cu vârste sub 18 ani.

Mijlocașul internațional iranian, Saeid Ezatolahi, care a jucat în meciul cu SUA, a declarat că îl cunoștea pe Mehran Samak. Fotbalistul a postat pe rețelele de socializare o poză în care apare alături de Samak.

“După pierderea amară de aseară, vestea dispariției tale mi-a frânt inima”, a scris Ezatolahi pe Instagram.

Tânăr ucis pentru că sărbătorea înfrângerea Iranului la Cupa Mondială

Sursa Foto: IG saeedezatolahi__general

Pe rețelele de socializare circulă imagini în care se observă cum forțele de ordine au deschis focul asupra oamenilor din orașul Behbahan din sud-vestul Iranului, în timpul nopții. Mai multe grupuri de femei și bărbați au ieșit în stradă pentru a sărbători înfrângerea suferită de naționala Iranului în meciul cu SUA.

Forțele de ordine au transmis, printr-un comunicat, că nu au fost uciși protestatari pașnici, dar că mai multe persoane au fost arestate în urma protestelor. În ultima perioadă, în Iran au avut loc mai multe proteste în urma cărora zeci de oameni și-au pierdut viața.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top