Connect with us

newspass.ro

Taxă de cazare turistică în Turcia. Când începe aplicarea impozitului de rezidență

Taxă de cazare turistică în Turcia. Când începe aplicarea impozitului de rezidență

Business

Taxă de cazare turistică în Turcia. Când începe aplicarea impozitului de rezidență

Sursa Foto: Tourist Journey

Taxă de cazare turistică în Turcia. Când începe aplicarea impozitului de rezidență

O nouă taxă intră în vigoare în Turcia încep de la 1 ianuarie 2023. Se numește impozitul de rezidență și va fi perceput pentru toate facilitățile de cazare din țară. Este vorba despre hoteluri, sate turistice, moteluri, pensiuni, case de oaspeți și alte facilități de cazare. Noua taxă va putea fi inclusă în prețul excursiilor de către agențiile de turism. Potrivit Bigasia, impozitul de rezidență de 2% va intra în vigoare în Turcia chiar de la începutul anului nou.

Taxă de cazare turistică în Turcia

Impozitul de rezidență de 2% va intra în vigoare în Turcia începând cu 1 ianuarie 2023. Circulara a fost publicată deja în buletinul guvernamental Resmi Gazeta. Impozitul va fi perceput pentru cazarea în hoteluri, sate turistice, pensiuni, moteluri, case de oaspeți și alte facilități de cazare, direct de către angajații acestora. Noua taxă va putea fi inclusă în excursii de către agențiile de turism.

Anumite categorii de persoane vor fi scutite de la plata acestei noi taxe. Este vorba despre studenții și elevii care locuiesc în cămine, pensiuni și campinguri. În același timp, nu vor plăti taxa reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate în Turcia și nici organizațiile internaționale care au statut diplomatic.

O sursă din cadrul Uniunii Hotelierilor din Turcia a declarat pentru TASS că aproape toate hotelurile sunt pregătite să adopte noua măsură. Aceeași sursă a transmis că și serviciile de rezervare se adaptează noii legi.

“Direcția Generală de Impozite și Taxe din Turcia va exercita un control strict asupra punerii în aplicare a deciziei privind colectarea impozitului de reședință”, a transmis sursa citată.

Inițial, reprezentanții industriei turismului din Turcia s-au opus introducerii unei taxe pe cazare și au venit cu argumente. Ei consideră că acest lucru ar putea slăbi poziția competitivă a țării care, spre deosebire de alte țări, până acum nu a perceput astfel de taxe.

Taxă de ședere amânată din cauza Covid-19

În 2019, guvernul turc a luat decizia de a introduce o taxă de ședere, a cărei punere în aplicare a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Guvernanții estimează că anul 2022 se va încheia în Turcia cu 51,5 milioane de turiști și venituri din turism de 46 miliarde de dolari. Ministrul turc al Culturii și Turismului se așteaptă, anul viitor, la 60 de milioane de turiști.

Turismul din Turcia se bazează pe stațiunile de pe litoral și pe o varietate de situri istorice. Antalya este considerată capitala turistică a Turciei, iar cele mai mari orașe stațiuni sunt: Bodrum, Fethiye, Marmaris, Didim și Alanya.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top