Connect with us

newspass.ro

Temeri cu privire la raționalizarea ouălor în Marea Britanie

Temeri cu privire la raționalizarea ouălor în Marea Britanie

Business

Temeri cu privire la raționalizarea ouălor în Marea Britanie

Sursa Foto: FMT

Temeri cu privire la raționalizarea ouălor în Marea Britanie

Britanicii s-ar putea confrunta cu raționalizarea ouălor în supermarketuri, în condițiile în care șefii de magazine au avertizat cu privire la lipsa acestor produse. Lipsa ouălor a fost cauzată parțial de un focar de gripă aviară, dar și de milioanele de păsări care au murit în vară din cauza caniculei. Specialiștii au precizat pentru The Sun că foarte multe dintre păsările care au murit erau pui de carne crescuți pentru consum și nu pentru ouă. Vara anului 2022 a fost cea mai călduroasă înregistrată vreodată, cu temperaturi care au depășit 40 de grade Celsius.

Temeri cu privire la raționalizarea ouălor în Marea Britanie

Potrivit sursei citate, britanicii încep să resimtă lipsa ouălor în magazine. Principalele două cauze sunt gripa aviară și canicula care a ucis vara trecută milioane de pui de carne. În luna august, Departamentul pentru Mediu, Agricultură și Afaceri Rurale a declarat că este profund îngrijorat de amploarea mortalității găinilor din crescătoriile industriale. Potrivit spuselor sale, păsările au murit din cauza epuizării provocată de canicula extremă.

Mai mult decât atât, din cauza acestor probleme, foarte mulți fermieri au decis să părăsească industria din cauza creșterii costurilor cu hrana pentru păsări și animale. Totul a plecat de la efectele războiului din Ucraina care au dus la creșterea prețurilor la cereale.

În aceste condiții se va recurge la importul mai multor produse din străinătate, între care și ouă pentru consum. Au apărut costuri suplimentare de transport într-o perioadă în care britanicii se confruntă deja cu o inflație alimentară în creștere.

Potrivit cifrelor oficiale, prețul unui cofrag cu 10 ouă a crescut deja cu peste 22%. Pe de altă parte, crescătorii de ouă acuză supermarketurile că nu îi plătesc suficient.

“Prețul păsărilor a crescut, dar prețul ouălor a rămas același. Fizic nu ne mai putem permite să producem aceste ouă”, a spus Ioan Humphreys, un crescător de ouă din Țara Galilor.

Ofertă de ouă restrânsă în supermarketuri

În 2021, Marea Britanie a produs 11, 3 miliarde de ouă și a trebuit să importe alte 1, 4 miliarde pentru a satisface cererea. Un purtător de cuvânt al British Egg Industry Council a precizat că oferta de ouă este destul de restrânsă în prezent.

“Oferta de ouă este destul de restrânsă în prezent, însă disponibilitatea fluctuează în mod natural în ceea ce privește cererea și oferta, iar industria lucrează îndeaproape cu comercianții cu amănuntul pentru a se asigura că putem continua să răspundem cererii consumatorilor pentru ouăle British Lion”, a declarat oficialul.

Britanicii consumă 13,5 miliarde de ouă anual, majoritatea provenind de la găini crescute în aer liber. Lucrători din supermarketuri au declarat pentru The Sun că există deja penurie de ouă, în special pentru cele de dimensiuni medii.

În aceste condiții, producătorii de alimente sunt nevoiți să apeleze la furnizori de ouă din străinătate pentru a procura ouă folosite pe scară largă în produsele de panificație.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top