Connect with us

newspass.ro

Tesla îngheață angajările și plănuiește concedieri

Tesla îngheață angajările și plănuiește concedieri

Business

Tesla îngheață angajările și plănuiește concedieri

Sursa Foto: Fox Business

Tesla îngheață angajările și plănuiește concedieri

Tesla a anunțat că îngheață angajările și pregătește o serie de concedieri. Constructorul de automobile electrice de înaltă performanță ia măsuri pe fondul fluctuațiilor bursiere și a prăbușirii lui Musk pe Twitter. Oficialii companiei ar fi informat angajații cu privire la ceea ce urmează să se întâmple în trimestrul fiscal care începe luna viitoare. Potrivit Forbes, se vorbește despre un al doilea val de concedieri. Primul a avut loc în vara acestui an, după ce Musk a anunțat că vrea să reducă cu 10% forța de muncă. Printre măsurile luate atunci se numără angajările cu ora și reducerea cu 3,5% din tot personalul.

Tesla îngheață angajările și plănuiește concedieri

Se anunță schimbări majore în interiorul companiei Tesla. Producătorul de automobile electrice deținut de către Elon Musk plănuiește să implementeze înghețarea salariilor. Mai mult decât atât, Musk are în vedere o rundă de disponibilizări în următorul trimestru fiscal. Aceste informații au ajuns în spațiul public datorită unor surse care au făcut dezvăluiri pentru Electrek.

Acțiunile companiei se prăbușesc, iar Elon Musk a stârnit un val de critici pentru modul în care a gestionat Twitter de când a preluat compania.

Săptămâna trecută, acțiunile Tesla au coborât la minimul ultimilor doi ani, ajungând la 150,04 dolari – cel mai scăzut punct din noiembrie 2020 – și au continuat să scadă, ajungând la 137,80 dolari la închiderea pieței marți.

Se pare că angajații au fost informați deja cu privire la faptul că se vor face disponibilizări. În același timp angajările sunt înghețate pe o perioadă nedeterminată, anunță sursa citată. Aceste măsuri vor fi implementate în trimestrul fiscal care începe în ianuarie 2023.

Nu este singurul val de concedieri din ultimele luni pentru Tesla. Compania a făcut disponibilizări în vara acestui an. Elon Musk a declarat în iunie 2022 că vrea să reducă cu 10% forța de muncă, precizând că are un sentiment prost despre economie. Ulterior, miliardarul a revenit și a precizat că Tesla va angaja muncitori cu plata la oră și va reduce cu 3.5% din totalul de personal al companiei.

Tesla nu face altceva decât să îngroașe rândurile marilor companii care au făcut concedieri în ultima perioadă. Mai multe bănci, producători și companii de tehnologie din SUA au dat afară oameni.

Twitter a anunțat luna trecută că vrea să reducă 50% din forța sa de muncă. Cu alte cuvinte au fost vizați aproximativ 3.700 de angajați care au fost luați prin surprindere de această decizie.

Doi foști angajați Tesla au dat în judecată compania

După valul de concedieri din luna iunie a acestui an, doi foști angajați au dat în judecată Tesla. Cei doi au susținut în instanță că Tesla a încălcat legile federale neanunțând în prealabil angajații cu privire la aceste negocieri. Peste 500 de angajați a Tesla și-au pierdut locul de muncă în vara anului 2022. Musk a fost criticat pentru aceste decizii, precum și pentru ceea ce a făcut la Twitter. De când a preluat compania, miliardarul a făcut disponibilizări și a activat o serie de conturi ce fuseseră blocată. Printre cei care au revenit pe Twitter datorită noului CEO al companiei se numără Donald Trump.

Zilele trecute Musk a făcut un sondaj prin care a întrebat utilizatorii dacă ar trebui să renunțe la funcția de director executiv al Twitter. Spre surprinderea lui sau nu, procentul majoritar s-a îndreptat spre un răspuns pozitiv. Ulterior Musk a revenit și a spus că va face asta când va găsi pe cineva suficient de bun să preia acest post.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top