Connect with us

newspass.ro

Tesla reduce prețurile în SUA și Europa

Tesla reduce prețurile în SUA și Europa

Business

Tesla reduce prețurile în SUA și Europa

Sursa Foto: Financial Times

Tesla reduce prețurile în SUA și Europa

Constructorul de automobile electrice de înaltă performanță, Tesla, a redus prețurile vehiculelor în Statele Unite și Europa cu până la 20%. Compania și-a extins strategia de reduceri agresive după ce a ratat estimările Wall Street pentru livrările din 2022. Măsura a provocat o scădere de 4% a acțiunilor Tesla în tranzacțiile de dinaintea pieței, scrie CNN. De la începutul anului 2022, acțiunile companiei au scăzut cu 65%. Elon Musk a avertizat cu privire la faptul că perspectiva recesiunii și a creșterii ratelor dobânzilor determină reducerea prețurilor pentru a susține creșterea volumului în detrimentul profitului.

Tesla reduce prețurile în SUA și Europa

Scăderea prețurilor pe principalele piețe ale Tesla marchează o strategie total opusă celei pe care producătorul auto a urmărit-o în mare parte din 2021 și 2022. Au fost doi ani în care comenzile pentru vehicule noi au depășit oferta.

CEO-ul Elon Musk a recunoscut în 2022 că prețurile au devenit “jenant de mari” și că ar putea afecta cererea. Potrivit unui purtător de cuvânt al Tesla Germania, un alt factor de reducere a prețurilor a fost o inflație mai stabilă a costurilor.

Oficialii Tesla au confirmat reducerile de prețuri pe principala lor piață europeană.
Înainte de aceste reduceri, stocul Tesla din Statele Unite, măsurat în funcție de modelele pe care site-ul său le prezintă ca fiind disponibile imediat, a avut o tendință de creștere.

Reduceri de preț la cele mai bine vândute modele

Reducerile de preț din SUA, anunțate recent pentru cele mai bine vândute modele la nivel mondial, Sedanul Model 3 și SUV-ul Crossover Model Y, au fost cuprinse între 6% și 20%.

Pe de altă parte, versiunea de bază a modelului Tesla Model Y costă acum 52.990 de dolari, față de 65.990 de dolari anterior.

Au fost reduse prețurile pentru SUV-ul Crossover Model X și pentru Sedanul Model S în Statele Unite.

În Germania, Tesla a redus prețurile pentru Model 3 și Model Y cu aproximativ 1%, respectiv 17% în funcție de configurație. Prețuri mai mici la modelele sub umbrela Tesla sunt și pe piețele din Franța, Elveția și Austria.

De asemenea, pentru un cumpărător american al Model Y cu autonomie mare, noul preț Tesla combinat cu subvenția din SUA reprezintă o reducere de 31%.

În Franța, clienții care cumpără Model 3 la prețul de 44.990 de euro vor beneficia acum de o reducere suplimentară a prețului printr-o subvenție guvernamentală de 5.000 de euro. Pragul pentru subvenția pentru vehiculele electrice este de 47.000 EUR.

“Asta ar trebui să stimuleze cu adevărat vânzările Tesla din 2023”, a declarat Gary Black, investitor Tesla.

Acesta a precizat că rămâne optimist în privința perspectivelor companiei în ciuda declinului prețului acțiunilor. Pe forumurile online, fanii Tesla se plâng de faptul reducerile de preț îi dezavantajează pe cei care au cumpărat recent mașini. Vândute la mâna a doua, acestea vor avea o valoare mult mai mică.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top