Connect with us

newspass.ro

Thailanda: O navă de război, cu 106 marinari la bord, s-a scufundat în Golful Thailandei

Thailanda: O navă de război, cu 106 marinari la bord, s-a scufundat în Golful Thailandei

World

Thailanda: O navă de război, cu 106 marinari la bord, s-a scufundat în Golful Thailandei

Sursa Foto: News.Usni

Thailanda: O navă de război, cu 106 marinari la bord, s-a scufundat în Golful Thailandei

O navă de război, cu 106 marinari la bord, s-a scufundat în Golful Thailandei în cursul zilei de duminică, 18 decembrie 2022. Zeci de persoane sunt date dispărute ca urmare a acestui incident nefericit. Trei nave și două elicoptere sunt implicate în acțiunea de căutare-salvare, după cum au anunțat autoritățile, potrivit The Guardian. Nava scufundată este una emblematică ce aparține Marinei Regale Thailandeze. Se numește Sokhothai și a fost pusă în funcțiune în 1987. Duminică, 18 decembrie, o furtună de mare a destabilizat-o, iar valurile puternice au înghițit-o efectiv.

Zeci de persoane date dispărute după un naufragiu în Golful Thailandei

Nava de război, thailandeză, s-a scufundat în Golful Thailandei. Operațiunea de căutare-salvare a implicat mai multe forțe sub formă de nave și elicoptere. La bord se aflau 106, după cum au anunțat autoritățile. 33 de persoane sunt date dispărute, iar trei dintre marinarii salvați se aflau în stare critică. Se pare că apa a pătruns în navă printr-o conductă, afectând alimentare cu energie a acesteia și determinând echipajul să piardă controlul. Câteva minute după, apa deja se afla în corpul navei, ceea ce a dus la naufragiu.

Purtătorul de cuvânt al Marinei, Pokkrong Monthatphalin, a spus că incidentul s-a petrecut din cauza vânturilor extrem de puternice care au distrus sistemul electric al corvetei de patrulare.

Echipajul a fost pur și simplu neputincios în fața efectelor devastatoare ale furtunii asupra navei. În momentul în care s-a produs incidentul, nava patrula la aproximativ 32 de km de districtul Bang Saphan, în centrul Thailandei. Erau așteptate furtuni în Golful Thailandei, ba chiar serviciile de feribot fuseseră suspendate după avertizarea meteorologilor.

Pe rețelele sociale au apărut fotografii și filmări care arată cum nava se înclină la un unghi de aproape 60 de grade față de apă, iar pe fundal se aud țipetele marinarilor îngroziți.

Inițial Marina a transmis un mesaj potrivit căruia tot echipajul este în siguranță, dar mai apoi a revenit cu un alt mesaj. Pe Facebook a fost publicată o declarație care anunța că au fost date dispărute 31 de persoane.

11 membri ai echipajului au fost transferați la un spital local pentru îngrijiri medicale, iar 40 au fost duși la un adăpost.

Primul naufragiu al unei nave de război thailandeze după cel de-al Doilea Război Mondial

Potrivit The Guardian care citează surse oficiale thailandeze, acest incident marchează primul naufragiu al unei nave thailandeze după cel de-al Doilea Război Mondial. Atunci un submarin american a torpilat HTMS Samui în apropiere de Malaezia și a ucis 31 de oameni.

Nava care a naufragiat duminică, 18 decembrie, se numește Sukhothai și a fost construită în SUA. Ambarcațiunea a fost pusă în funcțiune în 1987 și este echipată cu rachete, turnuri navale și torpile. Marina thailandeză mai deține și alte 6 nave de același fel, dintre care trei construite pe plan local.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top