Connect with us

newspass.ro

TikTok riscă să fie interzis în Uniunea Europeană

TikTok riscă să fie interzis în Uniunea Europeană

Business

TikTok riscă să fie interzis în Uniunea Europeană

Sursa Foto: Radio Voces Campi

TikTok riscă să fie interzis în Uniunea Europeană

Aplicația și totodată rețeaua de socializare deținută de ByteDance riscă să fie interzisă în Uniunea Europeană. Un oficial al Comisiei Europene spune că publicul tânăr are nevoie de mai multă responsabilitate și că platformele nu vor fi interzise arbitrar, dar vor fi reguli clare pe care vor trebui să le respecte. Potrivit SocialMediaToday, presiunea privind reglementările continuă să crească pentru TikTok. UE avertizează că aplicația va trebui să respecte legile și reglementările sale. În caz contrar TikTok riscă să fie complet interzisă în regiune.

TikTok riscă să fie interzis în UE

Una dintre cele mai populare platforme de socializare din lume riscă să fie interzisă în Uniunea Europeană. TikTok trebuie să se supună reglementărilor UE, în caz contrar va fi blocat în statele membre. Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă, s-a întâlnit cu Shou Zi Chew, directorul general al TikTok, pentru a discuta despre obligațiile aplicației în regiune, în special în ceea ce privește protecția tinerilor utilizatori.

Comisarul l-a informat pe CEO-ul TikTok că platforma va fi supusă unei examinări specifice în luna septembrie când va intra în vigoare noua lege a UE privind serviciile digitale.

Este vorba despre o lege care include noi dispoziții privind protecția utilizatorilor, în special a celor tineri, în ceea ce privește conținutul și utilizarea datelor.

Potrivit spuselor comisarului european, dacă această lege ar exista și ar fi în vigoare în prezent, TikTok i-ar încălca regulile.

Dacă platforma nu va efectua schimbări în perioada imediat următoare, s-ar putea confrunta cu o interdicție totală în Uniunea Europeană. Această situație ar putea adăuga o presiune suplimentară asupra aplicației, pentru a-și actualiza procesele în conformitate cu cerințele regionale în curs de dezvoltare.

Comisiarul european i-a explicat directorului TikTok că nu este acceptabil ca utilizatorii săi să poate accesa, în doar câteva secunde, în aplicație, conținuturi dăunători și chiar periculoase pentru viață.

TikTok riscă să fie interzis și în SUA

În prezent, platforma de socializare se confruntă cu o potențială interdicție în Statele Unite ale Americii. Motivul ține de presupusa sa legătură cu guvernul chinez. Reprezentanții TikTok au anunțat că se angajează să îndeplinească cerințele DSA, precum și GDPR în Europa.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor reglementări, TikTok va fi nevoită să investească pentru a-și actualiza sistemele.

Comisarii europeni nu au intenția de a interzice aplicația, însă vor să țină în frâu managementul platformei sociale.

Se discută despre faptul că acesta este doar un aspect și că există și alte preocupări legate de TikTok.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top