Connect with us

newspass.ro

Toboșarul trupei Earth, Wind & Fire a murit la 67 de ani

Toboșarul trupei Earth, Wind & Fire a murit la 67 de ani

Media

Toboșarul trupei Earth, Wind & Fire a murit la 67 de ani

Sursa Foto: KTLA

Toboșarul trupei Earth, Wind & Fire a murit la 67 de ani

A murit toboșarul celebrei trupe Earth, Wind & Fire. Fred White, care s-a alăturat grupului soul-funk în 1974 și a cântat marile hituri September și Shining Star s-a stins din viață la 67 de ani. Vestea tristă a fost făcută publică de fratele și colegul său de trupă, Verdine White, într-o postare pe Instagram, anunță The Guardian. Acesta i-a adus un omagiu regretatului artist despre care a spus că bate tobele cu îngerii. White a fost diagnosticat cu boala Parkinson în 1992. Pe numele său real Frederick Eugene Adams la Chicago în 1955, Fred White a făcut turnee cu Donny Hathaway și a cântat la tobe pe albumul Live al lui Hathaway, lansat în 1972.

A murit Fred White din trupa Earth, Wind & Fire

Anunțul cu privire la moartea sa a fost făcut public de fratele și fostul său coleg de trupă. Acesta i-a adus un omagiu printr-o postare pe Instagram. Fred White a fost unul dintre cei mai cunoscuți toboșari americani. Acesta s-a stins din viață pe 1 ianuarie 2023 la vârsta de 67 de ani. Familia nu a oferit detalii cu privire la cauza morții sale.

“Dragi prieteni și fani, familia noastră este întristată de pierderea unui membru uimitor și talentat, iubitul nostru frate Frederick Eugene Freddie White. A fost fratele distractiv și încântător de poznaș”, a scris Verdine White pe Instagram.

Toboșarul trupei Earth, Wind & Fire a murit la 67 de ani

Sursa Foto: Sound Cloud

White s-a alăturat lui Verdine și fratelui lor Maurice în Earth, Wind & Fire în 1974, cântând pe hituri precum September și Shining Star. Trupa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2000.

În 1992, Fred White a fost diagnosticat cu boala Parkinson.

Sursa Foto: The Audiophile Man

Lenny Kravitz, omagiu pentru Fred White

Fanii s-au întristat la aflarea veștii că Fred White a părăsit această lume. Printre cei care au transmis condoleanțe familiei White a fost Lenny Kravitz.

“Îți trimit dragostea mea și cele mai profunde condoleanțe ție și familiei tale. Am fost binecuvântat că am fost în prezența lui și binecuvântat că am fost influențat de el. Un adevărat rege. Odihnește-te în putere”, a transmis Lenny Kravitz.

Earth, Wind & Fire a fost una dintre cele mai bine vândute trupe din toate timpurile, cu peste 90 de milioane de discuri vândute în întreaga lume.

De-a lungul existenței sale, trupa a obținut șase premii Grammy și patru premii American Music Awards. Mai mult decât atât, trupa a intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 2000, iar mai apoi a obținut o stea pe Hollywood Walk of Fame. Formația a primit, de asemenea, de-a lungul timpului, 20 de nominalizări la Premiile Grammy.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top