Connect with us

newspass.ro

Toyota prezintă noile versiuni hibride Prius. Principalele îmbunătățiri

Toyota prezintă noile versiuni hibride Prius

Business

Toyota prezintă noile versiuni hibride Prius. Principalele îmbunătățiri

Sursa Foto: Media CNN

Toyota prezintă noile versiuni hibride Prius. Principalele îmbunătățiri

Toyota a dezvăluit miercuri, 16 noiembrie, chiar înainte de salonul auto de la Los Angeles, o versiune complet nouă a celebrului său automobil hibrid Prius și Prius Prime. Ambele sunt considerate mai degrabă vehicule electrificate decât integral electrice. Toyota nu a lansat specificațiile în SUA pentru modelele Prius din 2023, însă este clar că noile versiuni sunt diferite față de cele actuale. Potrivit CNN, noul automobil hibrid Prius este o variantă mai joasă, mai lungă și mai elegantă. Plusurile vin mai ales pe partea de putere și performanță.

Toyota prezintă noile versiuni hibride Prius

Hibrid Prius care produce electricitate pentru a-și reîncărca propriile baterii în timp ce conduce va produce până la 196 de cai putere, cu 62% mai mult decât are modelul actual (121 cai putere). Potrivit estimărilor Toyota, noul model va reuși să obțină aproximativ 57 de mile pe galon de benzină, față de 56 mpg cât obține modelul Prius Eco L din 2022. Ca și în cazul actualului Prius, noua versiune va fi disponibilă cu tracțiune integrală, cu un motor electric separat care va acționa roțile din spate.

Toyota prezintă noile versiuni hibride Prius

Sursa Foto: CNN

Totodată, Toyota a dezvăluit o nouă versiune hibrid plug-in Prius Prime. Prime folosește baterii mai puternice care pot fi încărcate și de mașini, dar și la priză. Potrivit Toyota, cu bateriile complet încărcate, autonomia full electrică este cu 50% mai mare decât a vechiului model. Cu alte cuvinte este vorba despre o autonomie de 100 de kilometri în condițiile în care bateria de 8,8 kWh permite o autonomie de aproximativ 63 de kilometri.

Toyota prezintă noile versiuni hibride Prius

Sursa Foto: VW Vortex

În Europa Prius va ajunge doar cu agregatul pe patru cilindri și 220 cai putere, dar pe alte piețe va fi disponibil și un motor de 1,8 litri care va oferi o putere combinată de 138 de cai putere, cât are și Toyota Corolla Hybrid.

Semnificația numelui Prius de la Toyota

Cuvântul Prius provine din Limba latină și se traduce prin du-te înainte. Modelul apărut în SUA în 2001 a contribuit la introducerea în America a ideii de conducere hibridă cu consum redus de combustibil. Practic, în special la viteze mici, mașina poate fi acționată de motoare electrice, iar astfel motorul pe benzină este mult mai eficient.

Toyota prezintă noile versiuni hibride Prius

Sursa Foto: electrifynews

CEO-ul Toyota, Akio Toyoda, a spus că va merge mai departe cu Prius, în condițiile în care alți producători de mașini promit că gamele lor vor deveni complet electrice în ultimii ani.

”Cu accentul actual pus pe BEV, se pare că nu trece o zi fără să auzim: ”Deci, pentru cât timp vei continua să produci hibrizi?” Ei bine, declinarea răspunderii: astăzi voi vorbi despre noua maşină hibridă a Toyota”, a spus Simon Humphries, senior manager de design al Toyota.

Din 1997 când a fost lansat Prius, Toyota spune că a vândut peste 20 de milioane de modele în întreaga lume. Reprezentații companiei susțin că mașinile complet electrice nu sunt viabile pentru toți șoferii din cauza costurilor ridicate și a lipsei infrastructurii.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top