Connect with us

newspass.ro

Tragedie în Franța. Un incendiu devastator, izbucnit la un bloc turn, a ucis 10 oameni

Tragedie în Franța. Un incendiu devastator, izbucnit la un bloc turn, a ucis 10 oameni

World

Tragedie în Franța. Un incendiu devastator, izbucnit la un bloc turn, a ucis 10 oameni

Sursa Foto: Audacy

Tragedie în Franța. Un incendiu devastator, izbucnit la un bloc turn, a ucis 10 oameni

Tragedie fără margini în Lyon, Franța, unde un incendiu izbucnit la un bloc de șapte etaje a ucis 10 oameni, dintre care 5 copii cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Flăcările s-au extins cu repeziciune și au cuprins întreg imobilul. 14 persoane, locatari ai blocului, și doi pompieri, au fost rănite și transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Potrivit Dailymail, focul a izbucnit la scurt timp după ora 3 dimineața într-un apartament situat la parter. Flăcările s-au extins extrem de rapid la etajele superioare, iar oamenii au trăit o spaimă teribilă în lupta pentru supraviețuire.

Incendiu devastator în Franța. Zece oameni și-au pierdut viața

Zece oameni au murit, dintre care cinci erau copii cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani, într-un incendiu la Lyon. Focul a izbucnit într-un apartament situat la parterul imobilului, dar s-a răspândit rapid la etajele superioare. 14 oameni au fost răniți și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Printre victime se află și doi pompieri, după cum anunță Dailymail. Incendiul a pornit puțin după ora 3 dimineața, în Vaulx -en-Velin, o suburbie a orașului Lyon.

Ministerul francez de Interne a anunțat că printre cei care au murit se află cinci copii cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. La orele dimineții, toată lumea dormea și nimeni nu prevestea ce avea să se întâmple. Supraviețuitorii au descris totul ca fi fost un adevărat infern.

Gerald Darmanin a declarat că a stat treaz toată noaptea oferindu-i, în timp real, informații despre tragedie, președintelui Emmanuel Macron.

Când a fost întrebat despre cauzele producerii acestui incendiu, oficialul francez a declarat pentru postul de știri BFMTV că sunt posibile mai multe ipoteze. Oamenii legii au deschis o anchetă și continuă cercetările pentru a afla ce anume a provocat această tragedie.

“Am auzit țipete, copii care țipau. Când au deschis ferestrele am văzut că iese fum și imediat am coborât la parter. Vecinii au venit cu o scară și am reușit să evacuăm persoanele care locuiesc la primul etaj, pe partea cu grădina, “, a spus unul dintre locatarii blocului cuprins de foc.

70 de autospeciale de pompieri trimise la fața locului

La fața locului au fost trimise 70 de mașini de intervenție cu 165 de pompieri care au luptat împotriva focului. Patru ore a durat intervenția la finalul căreia focul a fost lichidat.

Deocamdată cauza incendiului este necunoscută. Imobilul în care s-a produs incendiul are 7 etaje, plus un subsol. Focul a pornit de la un apartament situat la parterul blocului care se află într-un cartier considerat cândva unul dintre cele mai defavorizate din oraș.

În ultimii ani, cartierul Mas du Taureau din Lyon a fost obiectul unui plan de regenerare. Lyon a investit sume importante pentru a îmbunătăți legăturile de transport public și nu numai.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top