Connect with us

newspass.ro

Triplul campion olimpic Matthias și-a anunțat retragerea, după o carieră istorică în ski

Triplul campion olimpic Matthias și-a anunțat retragerea, după o carieră istorică în ski

Media

Triplul campion olimpic Matthias și-a anunțat retragerea, după o carieră istorică în ski

Sursa Foto: hahnenkamm

Triplul campion olimpic Matthias și-a anunțat retragerea, după o carieră istorică în ski

Matthias Mayer și-a anunțat retragerea din cariera sportivă. După ce a făcut istorie în ski, celebrul sportiv în vârstă de 32 de ani face un pas în spate. Triplul campion olimpic se retrage după o carieră istorică în ski. În perioada 2014-2022, austriacul a obținut medalii de aur și de bronz la disciplinele alpine de coborâre, precum și două titluri olimpice de iarnă, la Super-G, scrie Olympics. Anunțul cu privire la retragere a fost făcut joi, 29 decembrie 2022, punând capăt unei cariere care a inclus trei medalii de aur la Jocurile Olimpice.

Matthias Mayer a anunțat că se retrage din sport

Sportivul în vârstă de 32 de ani pune capăt unei cariere sportive de succes. El va rămâne în istorie pentru performanțele sale deosebite. Anunțul cu privire la retragere a fost făcut cu câteva zile înainte de intrarea în noul an. Matthias Mayer s-a destăinuit în fața presei la Bormio, înaintea cursei masculine de Super G, la care nu va participa.

Pe lângă succesele sale olimpice, Mayer a terminat pe podium de 45 de ori în circuitul Cupei Mondiale FIS, câștigând 11 curse, inclusiv prestigioasele evenimente de la Kitzbühel și Bormio.

Schiul pierde, astfel, încă un nume mare după sportivul Beat Feuz. Decizia lui Mayer de a se retrage din sport este surprinzătoare pentru toată lumea, în condițiile în care acesta are doar 32 de ani.

“A fost un sezon extraordinar anul trecut, cu a treia medalie olimpică de aur, iar anul acesta am început bine și sunt mulțumit. Dar este suficient”, a declarat Mayer în fața jurnaliștilor.

Matthias Mayer a câștigat aurul olimpic de trei ori în cariera sa. Prima dată în 2014 la coborâre, iar apoi în 2018 și 2022 la Super-G. A fost primul schior care a câștigat aurul la trei ediții consecutive ale Jocurilor de iarnă.

Mai mult decât atât, austriacul a obținut și medalia de bronz la coborâre la Jocurile de iarnă de la Beijing 2022, în urma lui Beat Feuz.

Cine este Matthias Mayer

Marele schior s-a născut în Austria și a debutat în Cupa Mondială la Sestriere, în februarie 2009. Cea mai bună disciplină a sa este super-G. După mai multe clasări în top 10, primul său podium în Cupa Mondială a venit la Kitzbühel, într-un super-G, în ianuarie 2013.

La Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 de la Soci, Rusia, Mayer a câștigat coborârea și a devenit al șaptelea austriac medaliat cu aur la cea de-a 18-a ediție a evenimentului.

Câțiva ani mai târziu, la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, Mayer a obținut medalia de bronz la coborâre. Astfel a reușit să își apere cu succes titlul în super G.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top