Connect with us

newspass.ro

Twitter ar putea fi interzis în Uniunea Europeană. Elon Musk a fost avertizat

Twitter ar putea fi interzis în Uniunea Europeană. Elon Musk a fost avertizat

Business

Twitter ar putea fi interzis în Uniunea Europeană. Elon Musk a fost avertizat

Sursa Foto: Politico

Twitter ar putea fi interzis în Uniunea Europeană. Elon Musk a fost avertizat

Elon Musk a fost avertizat oficial cu privire la faptul că Twitter ar putea fi interzis în Uniunea Europeană. Miliardarul a finalizat preluarea Twitter, în valoare de 44 miliarde de dolari, în luna octombrie 2022. De atunci, omul de afaceri a luat unele decizii controversate în ceea ce privește administrarea platformei. Acum, el a fost avertizat de Comisia Europeană că Twitter ar putea fi interzis în UE dacă nu respectă regulile digitale ale blocului comunitar, scrie NewsSky.

Twitter ar putea fi interzis în UE

Miliardarul care a cumpărat Twitter în luna octombrie a fost avertizat oficial cu privire la interzicerea platformei în UE. Comisia Europeană îi cere omului de afaceri să respecte regulile digitale ale blocului comunitar. De când a preluat afacerea, Musk a luat o serie de decizii contestate și controversate, începând cu ampla campanie de disponibilizări.

Uniunea Europeană a avertizat că ar putea interzice Twitter dacă platforma nu va respecta regulile stricte de moderare a conținutului. Avertismentul ar putea fi începutul unei bătălii de reglementare cu privire la viitorul platformei de socializare în Europa.

Avertismentul pentru Musk a venit oficial din partea comisarului pentru industrie al Uniunii Europene. Thierry Breton i s-a adresat lui Elon Musk în timpul unei videoconferințe.

Breton i-a spus miliardarului că trebuie să respecte o listă de reguli care sunt prevăzute în noua lege a UE privind serviciile digitale.

Legea are ca scop principal stabilirea unui standard global pentru modul în care giganții tehnologiei trebuie să controleze conținutul pe internet.

” Twitter va trebui să implementeze politici transparente pentru utilizatori, să consolideze semnificativ moderarea conținutului și să protejeze libertatea de exprimare. Va trebui să abordeze dezinformarea cu hotărâre și să limiteze publicitatea direcționată”, a punctat Thierry Breton în cadrul întâlnirii cu Musk.

La începutul anului viitor, Uniunea Europeană va efectua un test de rezistență la sediul central al Twitter. Concret va fi evaluată respectarea normelor de către compania lui Elon Musk.

Ce a făcut Elon Musk de când a preluat Twitter

Cel mai bogat om din lume a cumpărat Twitter în luna octombrie, pentru suma de 44 miliarde de dolari. Elon Musk a făcut deja o serie de schimbări în celebra companie. Miliardarul în vârstă de 51 de ani a ținut prima pagină a ziarelor după ce a pornit o campanie amplă de disponibilizări. Elon Musk a concediat aproximativ 8000 din angajații companiei, inclusiv 15% din departamentul de securitate.

Musk a restabilit mai multe conturi interzise anterior pe platformă, inclusiv pe cel al lui Donald Trump. Acesta a realizat un sondaj pe Twitter în care i-a întrebat pe utilizatori care doresc revenirea lui Trump pe platformă, iar răspunsul a fost în majoritate favorabil.

Și contul lui Kanye West a fost deblocat. Elon Musk a anunțat că va acorda amnistie pentru conturile suspendate, iar decizia i-a făcut pe specialiști să spună că va crește cazurile de dezinformare și hărțuire.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top