Connect with us

newspass.ro

Un imens acvariu cilindric cu 1.500 de specii de pești exotici a explodat în Berlin

Un imens acvariu cilindric cu 1.500 de specii de pești exotici a explodat în Berlin

World

Un imens acvariu cilindric cu 1.500 de specii de pești exotici a explodat în Berlin

Sursa Foto: iNews

Un imens acvariu cilindric cu 1.500 de specii de pești exotici a explodat în Berlin

Cel mai mare acvariu cilindric din Berlin în care se aflau 1.500 de pești exotici s-a spart. Autoritățile au intervenit de urgență și au izolat zona, mai ales că explozia s-a soldat cu un milion de litri de apă și resturi împânzite pe o arteră din cartierul Mitte. Două persoane au fost rănite de cioburile de sticlă spartă din rezervorul înalt de 14 metri, scrie BBC. Acvariul spectaculos se afla în holul hotelului Radisson Blue din Berlin, fiind cel mai mare de acest gen. Holul unității de cazare, dar și străzile din apropiere au fost inundate ca urmare a exploziei.

Un acvariu cu 1.500 de pești a explodat în Berlin

Acvariul se numește AquaDom și adăpostește 1.500 de pești tropicali. Construcția avea o înălțime de 14 metri și a fost descris ca fiind cel mai mare acvariu cilindric din lume. Două persoane au fost rănite de cioburile de sticlă care s-au împânzit peste tot ca urmare a exploziei. Oamenii legii au declarat că pagubele sunt însemnate. În imaginile video care circulă în spațiul online se observă un acvariu gol, apa care se revarsă și resturi împrăștiate peste tot.

Un imens acvariu cilindric cu 1.500 de specii de pești exotici a explodat în Berlin

Sursa Foto: BBC

În urma incidentului, toți oaspeții unității de cazare au fost mutați la un alt hotel. Din nefericire, marea majoritate a peștilor au murit în urma exploziei. Informația a fost confirmată de un purtător de cuvânt al brigăzii de pompieri din Berlin, potrivit BBC. Tot acesta a transmis că vremea rece a îngreunat operațiunea de salvare. În acvariu se aflau peste 1500 de specii de pești.

Unul dintre cei cazați în hotel în momentul exploziei a explicat că a fost trezit de o bubuitură puternică. Bărbatul a ieșit din cameră și a văzut apă peste tot în holul unității de cazare. El și ceilalți oaspeți ai hotelului au fost escortați de către poliție spre o altă cazare.

Primarul Berlinului s-a prezentat la fața locului la scurt timp după explozie. Franziska Giffey a descris explozia acvariului ca fi fost ca un tsunami. Edilul local a spus că e bine măcar că explozia nu a avut loc în cursul zilei, când holul hotelului ar fi fost aglomerat. Incidentul s-a petrecut în jurul orelor 5 dimineața, o oră la care oaspeții hotelului dormeau.

Acvariul care a explodat a fost modernizat în urmă cu doi ani când în interior a fost construit un lift cu pereți transparenți, spre deliciul vizitatorilor. Totodată, câteva dintre camerele din hotel au vedere spre acvariu, fiind căutate și cerute de către oaspeți. Nu este clar, încă, ce anume a dus la producerea exploziei bazinului de dimensiuni imense.

Sursa Foto: Times Now

Peste 100 de pompieri au fost trimiși la fața locului pentru a interveni. Reprezentanții transportului public din Berlin au transmis că strada din fața hotelului a fost închisă din cauza cantității enorme de apă de pe carosabil.

Cel mai mare acvariu cilindric din lume

AquaDom a fost deschis în luna decembrie 2003 și a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mare acvariu cilindric din lume. Construcția a costat aproximativ 12,8 milioane de euro și a fost modernizată în urmă cu doi ani. Turiștii erau atrași de acest obiectiv și alegeau hotelul gazdă pentru a admira construcția unică în lume.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top