Connect with us

newspass.ro

Un miliardar japonez pleacă într-o călătorie de șase zile în jurul Lunii. Pe cine va lua cu el

Un miliardar japonez pleacă într-o călătorie de șase zile în jurul Lunii. Pe cine va lua cu el

World

Un miliardar japonez pleacă într-o călătorie de șase zile în jurul Lunii. Pe cine va lua cu el

Sursa Foto: Media.NewYorker

Un miliardar japonez pleacă într-o călătorie de șase zile în jurul Lunii. Pe cine va lua cu el

Un cunoscut miliardar japonez să pregătește să plece într-o călătorie în spațiu în jurul Lunii. Yusaku Maezawa va lua cu el opt persoane, alese pe sprânceană și împreună vor pleca la bordul unei rachete SpaceX. Miliardarul în vârstă de 47 de ani, a cărui avere estimată de Forbes ajunge la 1,7 miliarde de dolari este fondatorul ZOZO, Contemporany Art Foundation. Antreprenorul și colecționarul de artă japonez a fondat Start Today 1988 și a lansat site-ul de vânzare cu amănuntul Zozotown, cel mai mare din Japonia. Acum miliardarul are o dorință pe care o va îndeplini cât de repede: să ajungă pe Lună, după cum scrie ABC.

Miliardarul Yusuku Maezawa pleacă pe Lună

Cunoscutul miliardar Yusuku Maezawa va pleca într-o călătorie în spațiu, în jurul Lunii, la bordul unei rachete SpaceX. Misiunea se numește dearMoon și a fost anunțată încă din 2018. Miliardarul spusese încă de atunci că va invita alături de el cel puțin șase artiști care să-l însoțească în această călătorie. Acum, Yusuku a dezvăluit numele celor care vor pleca pe Lună împreună cu el. Este vorba despre Steve Aoki – dj și producător american, Tim Dott-youtuber, artistul ceh Emi A.D., fotografa irlandeză Rhiannon Adam, fotograful britanic Karim Iliya, realizatorul american de documentare Brendan Hall, actorul indian Dev Joshi şi cântăreţul sud-coreean TOP.

Miliardarul care își dorește să ajungă pe Lună are și două rezerve pe lista cu invitații săi. Este vorba despre snowboardera americană Kaitlyn Farrington şi dansatoarea japoneză Miyu.

Călătoria în jurul Lunii va dura șase zile la bordul rachetei Space X. Magnatul din industria modei și echipajul său ar putea deveni primii pasageri ai zborului SpaceX pe Lună. La bordul vechiului Starship al Space X, misiunea este programată să dureze opt zile de la lansare și până la întoarcerea pe Pământ, dintre care trei zile în jurul Lunii.

Pentru a alege membrii echipajul său, Yusuku Maezawa s-a folosit de site-ul de microblogging. Un milion de persoane au depus cereri pentru călătoria pe lună. La final, miliardarul a ales șase persoane și încă două rezerve.

“Simt o mare mândrie și responsabilitate în a deveni primul civil coreean care ajunge pe Lună, a declarat Choi Seung Hyun”, unul dintre norocoșii aleși de Maezawa.

53 de ani de la primul pas pe Lună

Primul om care a pășit pe Lună a fost Neil Armstrong, în 1969. Acesta a fost astronaut și inginer aeronautic american, precum și aviator, pilot și profesor universitar. El a făcut parte din programul Apollo al Agenției Spațiale Americane NASA din perioada 1960-1970. Acest program a constat într-o serie de zboruri în cosmos cu echipaj uman. Scopul Apollo a fost aselenizarea unui om și întoarcerea sa în siguranță pe Pământ. Misiunea Apollo pe Lună a fost de o amploare extraordinară. În cea mai bună perioadă a sa au participat la program aproximativ 34.000 de angajați ai NASA și peste 370.000 de contractori externi.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top