Connect with us

newspass.ro

Un oraș francez îi cere Madonnei să-i împrumute un tablou pierdut în 1918

Un oraș francez îi cere Madonnei să-i împrumute un tablou pierdut în 1918

Media

Un oraș francez îi cere Madonnei să-i împrumute un tablou pierdut în 1918

Sursa Foto: NME

Un oraș francez îi cere Madonnei să-i împrumute un tablou pierdut în 1918

Un oraș din Franța, care își dorește să devină Capitală Europeană a Culturii, îi cere Madonnei să-i împrumute un tablou pierdut în timpul Primului Război Mondial. Este vorba despre o pictură importantă care datează din secolul al XIX-lea și despre care se crede că ar fi fost cumpărată de Madonna. Potrivit CNN, primarul orașului Amiens, din nordul Franței, i-a cerut cântăreței să-i împrumute lucrarea pentru a-i spori șansele de a deveni Capitală Culturală Europeană.

Orașul Amiens din Franța îi cere Madonnei să-i împrumute un tablou

Primarul orașului Amiens din Franța îi cere artistei Madonna să-i împrumute un tablou care datează din secolul al XIX-lea și despre care se crede că ar fi fost cumpărat de aceasta. Tabloul “Diana și Endymion”, realizat de Jérôme-Martin Langlois, care o înfățișează pe zeița romană Diana privindu-l cu dragoste pe frumosul Endymion, a fost expus cândva într-un muzeu din Amiens, dar a fost pierdut după ce Germania a bombardat orașul în 1918.

Un oraș francez îi cere Madonnei să-i împrumute un tablou pierdut în 1918

Sursa Foto: CNN

Motivul pentru care orașul Amiens solicită, drept împrumut, acest tablou, este că își dorește să devină Capitală Europeană a Culturii. Edilul local crede că având această operă își va spori șansele de reușită.

Cotidianul francez Le Figaro a relatat că tabloul, sau unul aproape identic, a fost scos la vânzare la o licitație din New York în 1989, unde Madonna a plătit pentru el 1,3 milioane de dolari.

Acum autoritățile locale solicită de la artistă să le împrumute tabloul pentru o anumită perioadă.

Primarul orașului Amiens a făcut un video pe Facebook în care i s-a adresat public Madonnei. Acesta a ținut să sublinieze că nu contestă modul în care cântăreața a făcut această achiziție.

“Nu contestăm în niciun fel achiziția legală pe care ați făcut-o, dar suntem candidați pentru a fi Capitală Europeană a Culturii în 2028. Așadar, aș dori ca, cu această ocazie, în acest an, să ne împrumutați tabloul dumneavoastră”, a declarat primarul orașului Amiens, Brigitte Fouré, într-o înregistrare video postată pe Facebook.

Amiens este un oraș situat în nordul Franței. Este orașul în care s-a născut președintele Emmanuel Macron. Potrivit edilului local, Amiens candidează la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2028.

Povestea celebrului tablou “Diana și Endymion”

Tabloul Diana și Endymion a fost comandat de regele francez Ludovic al XVIII-lea pentru salonul Diane din palatul Versailles și a fost cumpărat de stat în 1873.

Brigitte Fouré, primarul orașului Amiens a declarat că tabloul a fost probabil împrumutat muzeului din Amiens de către Louvre înainte de Primul Război Mondial, după care Amiens a pierdut urma lui. Se crede că opera a fost cumpărată de Madonna la o licitație din New York, în 1989, pentru prețul de 1,3 milioane de dolari.

Acum, oficialitățile din Amiens așteaptă un răspuns din partea cântăreței.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top