Connect with us

newspass.ro

Un pescar a încercat să salveze piloții din avionul prăbușit în Tanzania

World

Un pescar a încercat să salveze piloții din avionul prăbușit în Tanzania

FOTO: BBC

Un pescar a încercat să salveze piloții din avionul prăbușit în Tanzania

Un avion de pasageri s-a prăbușit în Tanzania, aeronava avea la bord 43 de pasageri cu tot cu echipajul de cabină din care au supraviețuit 24 de persoane. Echipajul, inclusiv piloții, au decedat în urma accidentului aviatic. Aeronava ATR 42 aparținea companiei Precision Air, iar prăbușirea a avut loc chiar la finalul pistei de pe aeroportul din Bukoba, conform BBC.

Primul salvator ajuns la avionul prăbușit a fost un pescar

Un pescar care se afla pe lac a reacționat imediat când a văzut tragedia aviatică și s-a îndreptat spre epava avionului. Acesta a încercat să spargă geamurile cabinei piloților pentru ai salva, însă eforturile sale erau să-i curme și lui viața. Pescarul a înghițit multă apă în eforturile sale de salvare a echipajului și a ajuns să fie inconștient.

Pescarul erou din Tanzania. Acesta a fost primul salvator care a încercat să ajute victimele accidentului aviatic

Pescarul erou din Tanzania. Acesta a fost primul salvator care a încercat să ajute victimele accidentului aviatic. FOTO: BBC

Imediat mai multe persoane s-au deplasat spre avionul prăbușit și au început să ajute victimele care au supraviețuit să ajungă la mal. Conform surselor BBC, care citează oficiali ai companiei Precision Air, 24 de persoane au reușit să fie salvate, iar 19 și-au pierdut viața.

Cauzele accidentului încă sunt necunoscute. Șocul a fost mare și pentru pasagerii prezenți pe aeroportul din Bukoba care au văzut tragicul eveniment.

“Am fost cu adevărat șocați. Oamenii au intrat în panică, iar unii au început să plângă și să strige. La poarta de sosiri, oamenii au intrat și ei în panică – cei mai mulți dintre ei așteptau să-și întâmpine rudele”, a declarat un pasager pentru BBC.

Eroii acestei tragedii aviatice au fost pescarii care au intervenit imediat după ce ATR-ul 42 s-a prăbușit în lac. Ei au fost cei care au salvat toți pasagerii din avion, după ce un însoțitor de zbor a reușit să deschidă ușa din spatele aeronavei.

Premierul Tanzaniei a organizat un eveniment funerar pe stadionul din Bukoba unde toți cei care au dorit au putut aduce omagii victimelor. Acesta este și el îndoliat de tragedia aviatică, pierzând în accident un membru de familie.

Acesta a asigurat familiile victimelor că autoritățile vor efectua o anchetă largă și temeinică pentru a se afla exact care au fost cauzele accidentului.

Tot premierul afirmă că piloții ar fi supraviețuit preț de câteva momente, dar că aceștia au decedat ulterior, însă informația nu a fost confirmată.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top