Connect with us

newspass.ro

Uraganul Nicole amenință coasta de est a statului Florida. Fenomenul este o premieră în 40 de ani

uraganul nicole

World

Uraganul Nicole amenință coasta de est a statului Florida. Fenomenul este o premieră în 40 de ani

Uraganul Nicole Sursa Foto: nbcnews.com

Uraganul Nicole amenință coasta de est a statului Florida. Fenomenul este o premieră în 40 de ani

Furtuna tropicală Nicole se va transforma în uragan și amenință coasta de est a statului Florida. Furtuna se deplasează cu 21 hm/h. Momentan se află la 97 de km est de Great Abaco Island și la 386 km vest de orașul Palm Beach din Florida. Potrivit CNN, furtuna amenință vânt puternic și precipitații abundente în zonele care încă se refac după uraganul Ian. Pentru prima dată din noiembrie 1935, un uragan a ajuns pe coasta de est a Floridei.

Uraganul Nicole amenință coasta de est a statului Florida

Centrul Național pentru Uragane din Statele Unite ale Americii a anunțat că Nicole a atins uscatul. Se manifestă pe coasta de est a statului Florida, la sud de plaja Vero, potrivit Reuters.

uragan nicole

Sursa Foto: The New York Times

Uraganul se află la aproximativ 25 de km de orașul Fort Pierce și este însoțit de vânt puternic. În aceste condiții, Serviciul Național de Meteorologie din Statele Unite a emis mai multe alerte de furtună.

Nicole este pe cale să devină primul uragan care atinge pământul în Statele Unite în ultimii aproape 40 de ani. Centrul uraganelor a precizat că vânturile se extind până la 485 de mile de la ochiul uraganului. Acestea sunt mai puternice decât cele în cazul uraganului Ian.

Nivelul apelor de coastă ar putea crește cu până la 2,5 metri peste nivelul normal al mareei în nord-vestul Bahamas și cu până la 1,5 metri de la North Palm Beach din Florida până la Altamaha Sound din Georgia.

Peste 5,3 milioane de persoane sub avertizare de uragan

Potrivit BBC, la acest moment, peste 5,3 milioane de americani se află sub avertizare de uragan, și 4,1 milioane sunt sub supraveghere de uragan. Autoritățile au ordonat evacuări considerând nesigure unele clădiri. Este vorba despre 22 de case din Volusia County și câteva blocuri din New Smyrna Beach. Se așteaptă valuri de până la 1,5 metri inclusiv în unele părți ale coastei Carolinei de Sud.

Râul St John’s care a fost inundat după uraganul Ian se apropie de stadiul de inundație majoră în apropiere de Astor și de inundație moderată în apropiere de DeLand.

Uraganul Nicole a fost primul mare uragan cu impact direct asupra insulelor Bermude de la uraganul Fabian din 2003. Nicole s-a format în Oceanul Atlantic, dintr-o furtună tropicală, și s-a intensificat rapid la statutul de uragan.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top