Connect with us

newspass.ro

Vaticanul redeschide ancheta în cazul adolescentei dispărute în 1983

Vaticanul redeschide ancheta în cazul adolescentei dispărute în 1983

World

Vaticanul redeschide ancheta în cazul adolescentei dispărute în 1983

Sursa Foto: elperiodico

Vaticanul redeschide ancheta în cazul adolescentei dispărute în 1983

Un caz special, din 1983, neelucidat, deși a generat zeci de teorii, a fost redeschis recent de către Vatican. Este vorba despre ancheta ce o are în centrul său pe Emanuela Orlandi care a dispărut fără urmă. În Italia acest caz este foarte bine cunoscut și a intrigat, ani de-a rândul, mii de oameni ce au încercat să afle un răspuns. Timp de 40 de ani a fost implicat și Sfântul Scaun, însă fără vreun rezultat, scrie The Guardian. Când a dispărut Emanuela avea 16 ani și se întorcea acasă de la o lecție de flaut din Roma.

Cazul Emanuela Orlandi a fost redeschis

Pe 22 iunie 1983, în timp ce se întorcea acasă de la lecția de flaut pe care o avusese în Roma, Emanuela Orlandi a dispărut. Familia Orlandi locuia în Vatican City, iar tatăl fetei era angajat laic în cadrul casei papale.

De-a lungul timpului, dispariția adolescentei a generat zeci de teorii. Între acestea, una care spunea că fata ar fi fost răpită pentru a șantaja Vaticanul. S-a zvonit că răpirea ei avea rolul de a șantaja Vaticanul să îl elibereze pe Mehmet Ali Ağca, care a fost încarcerat în 1981 după ce a încercat să îl asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea.

Până la urmă aceasta nu a fost decât o teorie între multe alte zeci de teorii. Timpul a trecut și Emanuela Orlandi nu a fost găsită.

Fratele cel mare al Emanuelei nu a încetat niciodată să spere că o va găsi. El a militat neîncetat pentru a descoperi adevărul din spatele dispariției fetei care avea atunci doar 15 ani. El a transmis mai multe solicitări Vaticanului care a decis să redeschidă ancheta.

“Suntem o mare națiune seculară care tratează Vaticanul cu respect, dar acest caz cu siguranță nu poate fi considerat închis în acest fel”, a declarat deputatul de opoziție Carlo Calenda.

Vaticanul redeschide ancheta în cazul adolescentei dispărute în 1983

Sursa Foto: Static.Fanpage

Cum a dispărut Emanuela Orlandi

Cazul Emanuelei Orlandi a făcut înconjurul lumii. Aceasta era adolescentă când a dispărut fără urmă. Avea 15 ani și se întorcea de la Roma unde fusese să ia lecții de flaut. Pe 22 iunie 1983 fata a fost văzută pentru ultima dată. De atunci, familia, prietenii, autoritățile au căutat-o fără succes.

Dispariția ei a devenit unul dintre cele mai faimoase cazuri nerezolvate din istoria Vaticanului. Acesta a generat implicații și suspiciuni care au pus sub semnul întrebării mai multe instituții. Este vorba despre Institutul pentru Opere de Religie, Banca Ambrosiană, statul Vatican și statul Italia.

În momentul dispariției, Emanuela locuia la Vatican împreună cu părinții ei și cu cei patru frați. Era o fată cu talent la muzică și urma lecții de flaut la Roma. Tatăl ei era funcționar la Prefectura Casei Pontificale.

Cazul Orlandi a fost legat de dispariția unei alte adolescente pe nume Mirella Gregori. Aceasta a dispărut fără urmă la data de 7 mai 1983.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top