Connect with us

newspass.ro

Vesela și tacâmurile din plastic interzise în Anglia

Vesela și tacâmurile din plastic interzise în Anglia

World

Vesela și tacâmurile din plastic interzise în Anglia

Sursa Foto: retailworldmagazine

Vesela și tacâmurile din plastic interzise în Anglia

Vesela și tacâmurile din plastic, de unică folosință, vor fi interzise în Anglia. În urma unei consultări, guvernul britanic a stabilit ca toate articolele din plastic, plus farfuriile și paharele din polistiren să fie interzise. Secretarul pentru mediu Therese Coffey a stabilit un plan de eliminare treptată a acestora și de înlocuire cu alternative biodegradabile, scrie The Guardian. Deja guvernul scoțian și cel galez au luat măsuri în această direcție. A fost organizată o consultare publică cu privire la un plan de interzicere a furnizării de articole din plastic de unică folosință.

Vesela și tacâmurile din plastic interzise în Anglia

Articolele din plastic de unică folosință, inclusiv tacâmurile, farfuriile și paharele din polistiren, ar urma să fie interzise în Anglia de către guvernul britanic în urma unei consultări.

Măsura vine după ce Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale a organizat o consultare publică cu privire la un plan de interzicere a furnizării de articole din plastic de unică folosință și de recipiente din polistiren pentru alimente și băuturi.

Consultarea public s-a desfășurat din noiembrie 2021 până în februarie anul acesta.

Astfel, în încercarea de a reduce poluarea cu plastic, farfuriile din plastic de unică folosință, tacâmurile, bețișoarele pentru baloane și paharele din polistiren expandat și extrudat ar putea fi acum eliminate treptat.

Încă din 2020, guvernul britanic a interzis paiele și bețișoarele din plastic de unică folosință în Anglia. Acum urmează interdicția pentru farfurii, tacâmuri, bețe, pahare din polistiren expandat și extrudat din plastic.

Iată ce a declarat Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale:

“Suntem hotărâți să mergem mai departe și mai repede pentru a reduce, a reutiliza și a recicla mai mult din resursele noastre, pentru a transforma industria noastră de deșeuri și pentru a ne îndeplini angajamentele asumate în ambițiosul plan de mediu pe 25 de ani. Reducerea dependenței noastre de materialele plastice de unică folosință este crucială”, a spus DEFRA.

Directivă UE pentru reducerea impactului produselor din plastic asupra mediului

Directiva își propune să prevină și să reducă impactul anumitor produse din plastic asupra mediului și să promoveze tranziția către o economie circulară în întreaga Uniune Europeană.

Produsele vizate care vor fi interzise treptat sunt: tacâmuri (furculițe, cuțite, linguri și bețișoare chinezești); farfurii; paie și bețișoare de vată.

Sunt incluse în această categorie agitatoare pentru băuturi, bețe care se atașează baloanelor sau care sprijină baloane, recipiente pentru alimente fabricate din polistiren expandat (de exemplu, cutii, cu sau fără capac) destinate consumului imediat.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top