Connect with us

newspass.ro

Vicepreședinta Parlamentului European a fost arestată. Este anchetată pentru corupție

Vicepreședinta Parlamentului European a fost arestată. Este anchetată pentru corupție

World

Vicepreședinta Parlamentului European a fost arestată. Este anchetată pentru corupție

Sursa Foto: Indeksonline

Vicepreședinta Parlamentului European a fost arestată. Este anchetată pentru corupție

Eva Kaili, vicepreședinta Parlamentului European, a fost arestată pentru corupție. Este vorba despre o anchetă privind suspiciunea de mită din partea unui stat din Golf. Procurorii belgieni sunt de părere că țara anonimă a încercat să influențeze Parlamentul cu bani și alte cadouri. Potrivit agenției de presă AFP, citată de BBC, împreună cu Eva Kaili, alte patru persoane au primit mandat de arestare. Presa internațională a sugerat că statul despre care se vorbește ar fi Qatar.

Vicepreședinta Parlamentului European, anchetată pentru corupție

Eva Kaili și alte patru persoane sunt anchetate pentru corupție. Vicepreședinta Parlamentului European a fost arestată și pusă oficial sub acuzare în Belgia, într-un dosar de corupție. Kaili, deputat în Parlamentul European și unul dintre cei 14 vicepreședinți aleși ai acestuia a fost suspendată din Grupul Socialiștilor și Democraților. Totodată ea a fost dată afară din partidul grec de centru-stânga Pasok. Grupul Socialiștilor și Democraților a anunțat că are toleranță zero față de corupție și că va sprijini ancheta.

Parchetul federal a anunțat printr-un comunicat de presă că cele cinci persoane au fost arestate după ce au fost acuzate de apartenență la o organizație criminală, spălare de bani și corupție. Este vorba despre o anchetă privind suspiciuni de luare de mită din partea unui stat din Golf. Se vehiculează că ar fi vorba despre Qatar, cu toate că un purtător de cuvânt al Qatarului a negat această variantă.

Potrivit sursei citate, Eva Kaili nu și-a putut folosi imunitatea parlamentară din cauza faptului că ar fi fost prinsă în flagrant delict. Vicepreședinta Parlamentului European a fost reținută de polițiștii belgieni în timp ce avea asupra sa o geantă cu bani. Oamenii legii au confiscat vineri, în cadrul a 16 percheziții care au avut loc la Bruxelles. Polițiștii au confiscat, totodată, mai multe telefoane mobile și computere spre a le examina.

“Anchetatorii suspectau că un stat din Golf a influențat timp de mai multe luni, deciziile economice și politice ale Parlamentului. Acest lucru se face prin plata unor mari sume de bani, sau prin oferirea de cadouri unor terțe părți cu o poziție politică și/sau strategică semnificativă în cadrul Parlamentului European”, a declarat un purtător de cuvânt al procurorului federal belgian.

Mai multe publicații de știri belgiene scriu despre faptul că țara incriminată ar fi Qatar. Un purtător de cuvânt al guvernului qatarez a negat orice implicare.

“Nu suntem la curent cu niciun detaliu al unei anchete. Orice afirmație privind o conduită necorespunzătoare din partea statului Qatar este grav dezinformată, a transmis oficialul. Țara operează în deplinătate conformitate cu legile și reglementările internaționale”, potrivit BBC.

Nu este prima dată când statul din Golf este acuzat de acte de corupție. S-a întâmplat asta inclusiv în cadrul candidaturii sale la organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2022. Qatar a negat acuzațiile și a fost exonerată de corupție de către Fifa.

Cine este Eva Kaili

Eva Kaili este un om politic din Grecia care a făcut parte din Mișcarea Socialistă Panelenă. Înainte de a intra în politică, aceasta a lucrat ca prezentatoare de știri la Mega Channel din 2004 până în 2007.  În ianuarie 2022, Kaili a fost aleasă unul dintre cei 14 vicepreședinți ai Parlamentului European. Ea este membră a Parlamentului European din 2014.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top