Connect with us

newspass.ro

Vizită istorică la Washington. Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Joe Biden

Vizită istorică la Washington. Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Joe Biden

World

Vizită istorică la Washington. Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Joe Biden

Sursa Foto: Reuters

Vizită istorică la Washington. Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Joe Biden

Președintele ucrainian Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu liderul american, Joe Biden într-o vizită de stat istorică. Cu această ocazie, Zelenski a ținut un discurs de la Capitoliul Statelor Unite, în care și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul american în lupta împotriva agresiunii rusești. Aceasta a fost prima deplasare a președintelui ucrainian de la invadarea țării sale de către Rusia. Curând se împlinește un an de la invazia armatei rusești în Ucraina, iar Zelenski a avut de transmis un mesaj americanilor, scrie CNN.

Vizită istorică la Washington

În cadrul vizitei sale la Washington, unde s-a întâlnit cu Joe Biden, Volodimir Zelenski a lansat un apel pentru mai mult ajutor în lupta împotriva forțelor rusești. Șeful statului ucrainian și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul american de până acum și a transmis mulțumiri din partea țării pe care o reprezintă. Pe lângă asta, Zelenski a precizat că forțele sale armate sunt depășite numeric și ca armament de către ruși, subliniind că au artilerie, dar nu este suficientă.

Vizita lui Zelenski la Washington marchează prima sa deplasare în afara țării sale de când Ucraina a fost invadată. Intenția sa este de a stabili cursul războiului alături de un aliat occidental cheie.

În timpul discursului său în fața congresului, președintele ucrainian a declarat că pe linia întâi a tiraniei sprijinul american este crucial nu doar pentru a participa la luptă, ci și pentru a o câștiga.

“Lumea este prea interconectată și prea interdependentă pentru a permite cuiva să stea deoparte și în același timp să se simtă în siguranță atunci când o astfel de bătălie continuă. Cele două națiuni ale noastre sunt aliate în această bătălie, iar anul viitor va fi un punct de cotitură. Este vorba despre punctul în care curajul ucrainean și hotărârea americană trebuie să garanteze viitorul libertății noastre comune”, a susținut Zelenski.

Președintele ucrainian a ținut să le transmită americanilor că banii pe care i-au dat Ucrainei nu sunt acte de caritate, ci reprezintă o investiție în securitatea globală și în democrație. Zelenski a cerut parlamentarilor americani să întărească sancțiunile împotriva Rusiei.

“Ucraina își menține poziția și nu se va preda niciodată”

Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina nu se va preda niciodată în fața forțelor rusești și a făcut, în discursul său, trimitere la istoria americană. Liderul ucrainian a făcut referire la Bătălia de la Bulge, la președintele Franklin D. Roosevelt și la bătălia de la Saratoga. În discursul său, Zelenski a amintit de formula de pace în zece puncte și despre un summit. El a precizat că Joe Biden a susținut dintotdeauna inițiativele de pace și -a mulțumit pentru implicare.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top