Connect with us

newspass.ro

Volkswagen și Enel construiesc cea mai mare rețea de stații de încărcare pentru mașini electrice

Volkswagen și Enel construiesc cea mai mare rețea de stații de încărcare pentru mașini electrice

Business

Volkswagen și Enel construiesc cea mai mare rețea de stații de încărcare pentru mașini electrice

Sursa Foto: Volkswagen Newsroom

Volkswagen și Enel construiesc cea mai mare rețea de stații de încărcare pentru mașini electrice

Grupul Volkswagen și Enel X Way, compania Grupului Enel dedicată mobilității electrice, au anunțat lansarea unei companii comune pe nume Ewiva. Aceasta ar urma să fie deținută în proporții egale de către Volkswagen și Enel. Cei doi coloși își propun să accelereze adoptarea mobilității electrice în Italia, promovând dezvoltarea unei rețele fiabile și capilare de încărcare de mare putere (HPC) în întreaga țară. Potrivit unui comunicat remis de grupul Volkswagen, anunțul și inaugurarea primei stații de reîncărcare premium Ewiva din Roma marchează continuarea cu succes a cooperării strânse dintre Grupul Enel și Volkswagen pentru a oferi un ecosistem complet de mobilitate electrică în Italia.

Volkswagen și Enel X Way bat palma pentru o afacere de viitor

Ewiva, compania creată de Volkswagen și Enel X Way va construi 3000 de stații rapide de încărcare a automobilelor electrice în Italia, anunță sursa citată. Este vorba despre stații de încărcare ce vor fi la dispoziția tuturor șoferilor, în 500 de locații din toată Italia, cu o capacitate de 350 KW.

Sursa Foto: Volkswagen Newsroom

Elisabetta Ripa, reprezentanta Enel X Way a declarat că această asociere reprezintă o etapă importantă în efortul Enel de răspândire a mobilității electrice în Italia. Potrivit spuselor sale, colaborarea dintre cele două mari companii va accelera dezvoltarea unei rețele de încărcare de înaltă putere, de ultimă generație care îi va face pe șoferi să aleagă mașinile electrice.

“Extinderea infrastructurii de încărcare joacă un rol esențial în succesul automobilelor electronice. Enel și Volkswagen, doi parteneri puternici din industrii diferite, și-au unit acum forțele pentru a aborda această sarcină într-o manieră țintită, avansând astfel e-mobilitatea în Italia”, a declarat Thomas Schmall, CEO al Volkswagen Group Components.

Reprezentanții celor două companii au transmis, prin intermediul unui comunicat, că vor adopta o abordare deschisă, punând rețeaua la dispoziția tuturor furnizorilor de servicii de mobilitate și a șoferilor, indiferent de producătorul de la care au cumpărat mașina electrică.

În prezent, Ewiva implementează deja cea mai mare rețea de încărcare ultra-rapidă din Italia, cu 750 de puncte, dintre care unele așteaptă să fie activate în 233 de locații. Acestea li se adaugă celor aproximativ 17.000 de puncte de încărcare operate de Enel X Way.

Ewiva – marea lansare la Roma, 12 decembrie

Marea lansare a companiei fondată de Volkswagen și Enel a avut loc la Roma, pe 12 decembrie,
cu ocazia inaugurării primei sale stații de reîncărcare premium din Via Flaminia 871.

În total, Ewiva va opera peste 800 de locații concentrate în centrele orașelor, în zonele suburbane și pe drumurile principale folosite preponderent de navetiști și turiști. Șoferii tuturor tipurilor de vehicule electrice de la toți producătorii pot beneficia de rețeaua HPC a societății mixte. Se estimează că Ewiva va avea puncte de încărcare în 500 de locații până la sfârșitul anului 2023, urmând ca până în 2025 să ajungă la 3.000 de puncte de încărcare. Fiecare punct de încărcare va avea 350 kW, fiind alimentat cu energie 100% regenerabilă.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top