Connect with us

newspass.ro

Walmart, Citi, Disney, McDonald’s vor să elimine stigmatul cancerului la locul de muncă

Walmart, Citi, Disney, McDonald's vor să elimine stigmatul cancerului la locul de muncă

Business

Walmart, Citi, Disney, McDonald’s vor să elimine stigmatul cancerului la locul de muncă

Sursa Foto: Seattle Times

Walmart, Citi, Disney, McDonald’s vor să elimine stigmatul cancerului la locul de muncă

Cancerul este o boală nemiloasă care lovește indiferent de vârstă, etnie, sau orice alt considerent. Consecințele unei astfel de boli sunt greu de suportat, dar cancerul poate fi învins. Cei care trec prin această suferință fac tot posibilul să ducă o viață normală, cu activități firești, inclusiv mersul la job. Cinci mari companii internaționale și-au propus să elimine stigmatul cancerului la locul de muncă, iar CNN a dezvăluit cum s-a ajuns la această situație.

Walmart, Citi, Disney, McDonald’s vor să elimine stigmatul cancerului la locul de muncă

Schimbarea a apărut o dată cu un caz real în care un director a fost depistat cu această boală și le-a spus angajaților săi prin ce trece și că va lipsi o perioadă de la birou. După ce anul trecut a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea unei mici tumori canceroase de la gât, directorul general al Publicis Groupe, Arthur Sadoun, a decis să le spună angajaților, clienților și acționarilor săi despre starea sa. El mai avea nevoie de ședințe de radioterapie și chimioterapie și le-a explicat ce va însemna acest lucru pentru programul său de lucru.

Decizia de a face public acest lucru a fost dificilă pentru Sadoun, deoarece a însemnat să dea dovadă de vulnerabilitate atât ca persoană, cât și ca lider al uneia dintre cele mai mari agenții de publicitate din lume.

Cu toate astea, Sadoun s-a declarat impresionat de modul în care oamenii au primit și tratat această veste personală.

Mai mult decât atât, fără să-și dea seama, el a creat un precedent pentru că a aflat câți oameni și-au ascuns diagnosticul de teama de a nu rămâne fără job.

“Și-au luat zile de concediu pentru tratamente și și-au programat proceduri dimineața devreme pentru a putea lucra în aceeași zi”, a declarat Sadoun pentru CNN.

Campanie mondială pentru încurajarea angajaților bolnavi de cancer

Arthur Sadoun și-a început misiunea de a crea o campanie mondială pentru a încuraja angajatorii să elimine stigmatul și anxietatea legate de cancerul la locul de muncă.

Inițiativa se numește Lucrând cu cancerul – și a fost lansată în cadrul Forumului Economic Mondial 2023 din Davos, Elveția. Mai multe companii mari s-au arătat interesate de acord. Este vorba despre Citi, Disney, Google, L’Oréal, Marriott, McDonald’s, Meta, Microsoft, Nestlé, PepsiCo, Toyota, Unilever, Walmart și Bank of America.

Prin acest acord, angajatorii promit că vor elimina teama și nesiguranța care există la locul de muncă pentru persoanele bolnave de cancer.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top